Χιόνια στην Εύβοια: Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Ειδησεις ευβοια

Χιόνια στην Εύβοια: Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο οδικό δίκτυο της Εύβοιας, λόγω χιονιά.

Τα χιόνια στην Εύβοια, έχουν δημιουργήσει προβλήματα στο οδικό δίκτυο, με την τροχαία να ανακοινώνει έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Πυκνό χιόνι πέφτει στην Κερασιά του Δήμου Μαντουδίου και στο χωριό Κοκκινομηλιά του Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού. Επί ποδός βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός για την αντιμετώπιση του κύματος κακοκαιρίας που πλήττει τις περισσότερες περιοχές της χώρας και αναμένεται να κορυφωθεί σήμερα και αύριο με κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις ανέμους, την παγωνιά και τα χιόνια, ακόμη και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Χιόνι πέφτει σε όλα τα ορεινά χωριά του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων ενώ στον Άγιο η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες. Χιονόπτωση έχουμε αυτή την ώρα και στην Κερασιά του Δήμου Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας.

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνεται ότι, λόγω αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων και εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο έχει ως ακολούθως:

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εύβοια

Διακοπή κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος, μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων:

• Στην Ε.Ο. Χαλκίδας – Αιδηψού, από την 16η χ/θ (Καστέλλα) έως την 47η χ/θ (Προκόπι).
• Στην Επ.Ο. Στενής – Στροπώνων, από την 1η χ/θ.
• Στην Επ.Ο. Κοντοδεσποτίου – Αγ. Σοφιάς, από την 3ηχ/θ.
• Στην Επ.Ο. Αγ. Αθανασίου – Γλυφάδας, από την 2η χ/θ.
• Στην Επ.Ο. Ιστιαίας – Ροβιών (μέσω Βούτας), από την 10η χ/θ.
• Στην Επ.Ο. Ιστιαίας – Άγιας Άννας (μέσω Κερασιάς), από την 10η χ/θ.

Στα προαναφερόμενα σημεία, η κυκλοφορία των οχημάτων μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους κάτω των 3,5 τόνων, διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικώναλυσίδων ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, λόγω χιονόπτωσης.

Νομός Βοιωτίας

Προσωρινή και πλήρη διακοπή κυκλοφορίας, παντός είδους βαρέως οχήματος, μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, ανεξαρτήτου χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων, από την 22:00 ώρα της  28-01-2024 έως ύφεσης των φαινομένων, από την 30,000η χ/θ έως την 34,000η χ/θ της Π.Ε.Ο. Ελευσίνας – Θηβών και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

• Στην Επ.Ο. Ελευσίνας –  Σχηματαρίου, από την 6η χ/θ (ΤΙΤΑΝ) έως την Τ.Κ. Στεφάνη.
• Στην Π.Ε.Ο. Ελευσίνας – Θηβών, από την 30η χ/θ έως την 36η χ/θ.
• Στην Επ.Ο. Αράχοβας – Επταλόφου, από την 10η χ/θ έως το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού.
• Στην Επ.Ο. Λιβαδειάς – Κυριακίου (μέσω Αναλήψεως).

Νομός Ευρυτανίας

Η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί, στην Επ.Ο.Χιονοδρομικού Κέντρου Βελουχίου – Αγίας Τριάδας Ευρυτανίας, λόγω παγετού.

Σημειώνεται ότι είναι υποχρεωτικός ο εφοδιασμός των αυτοκινήτων όλων των κατηγοριών με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, εφόσον τα οχήματα αυτά δεν φέρουν ειδικά ελαστικά, για το σύνολο του οδικού δικτύου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Για τη συνεχή ενημέρωση αναφορικά με τα καιρικά φαινόμενα – διακοπές κυκλοφορίας – χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλη την επικράτεια, καθώς και συμβουλές οδικής ασφάλειας, μπορείτε να βρείτε σε ειδικό μπανερ, στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. https://www.astynomia.gr/ .

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr