Χωρίς γιατρό χωριό στην Εύβοια – Ιερέας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου
Ειδησεις ευβοια

Χωρίς γιατρό χωριό στην Εύβοια – Ιερέας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου

Ο ιερέας του χωριού καλεί τους τοπικούς άρχοντες να παρέμβουν προκειμένου να αποκτήσει ιατρό το χωριό

Ένα παράπονο αλλά και μία καθημερινή σκέψη του πατρός Δημητρίου Αργύρη για την έλλειψη ιατρικής περίθαλψης στο χωριό της Άνω Βαθειας.

Ο ιερέας του χωριού κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την έλλειψη ιατρικής περίθαλψης στο χωριό και καλεί τους τοπικούς άρχοντες να παρέμβουν άμεσα πριν να είναι αργά!

Τι λέει ο ιερέας του χωριού

Ως εφημέριος του Ιερού Ναού του Αγιου Νικολάου Ανω Βάθειας αλλά και κάτοικος ποια και 30 χρόνια τώρα με έχει αξιώσει ο θεός ναϊερουργώ στην Άνω Βαθεια έχω μια στεναχώρια ένα παράπονο το οποίο είναι ανθρώπινο.

Γιατί μπορεί η εκκλησία να είναι ιατρείο ψυχών και σωμάτων αλλά ο θεός έχει λόγο που μας έχει δώσει τις γνώσης της ιατρικής για να ιατρεύουμε το σωματικά παθήματα των ανθρώπων και τις ασθένειες.

Δυστυχώς όμως το χωριό όμως τα τελευταία χρόνια δοκιμάζεται διότι παντελής απουσία κάποια ιατρικής περίθαλψης σε συνδυασμό με τον μεγάλο αριθμό ηλικιωμένων τον οποίο έχει το χωριό μας αλλά και τον ασθενούντων πολλές φορές με έχουν φέρει σε θέση και εμένα τον ίδιο αλλά και πολλούς κατοίκους του χωριού να παίρνουν τους ασθενείς και να τους διακομίζουν στο κέντρο υγείας το οποίο βρίσκεται στο Αλιβέρι. Κάτι το οποίο δεν είναι εφικτό δεν έχουν όλοι μεταφορικό μέσον.

Για αυτό πιστεύω πώς παρόλο χωριό μας είναι μικρό με λίγους κατοίκους και δεν μπορεί να προσφέρει πολλά αξίζει όμως έναν γιατρό. Γιατί είναι χωριό ιστορία, ένα χωριό που έζησαν γενιές και γενιές και είναι κρίμα να περνά στο περιθώριο και στην παραμέληση. Αλλά και οι χωριανοί να κινδυνεύουν και φοβούνται μήπως και πάθουν κάτι διότι δεν θα έχουν κάποιον άνθρωπο να τους περίθαλψη.

Για αυτό τον λόγο κρούω τον κώδωνα στους τοπικούς άρχοντες που μπορούν να κάνουν κάτι να βρουν κάποιο τρόπο ώστε να έρθει το χωριό μας γιατρός πριν να είναι αργά.

π.Δημήτριος Αργύρης Πρωτοπρεσβύτερος

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr