Δείτε live πού κάνει σεισμό στην Εύβοια
Ειδησεις ευβοια

Δείτε live πού κάνει σεισμό στην Εύβοια

Ακολούθησαν τουλάχιστον 14 μετασεισμοί στην περιοχή.

Δεκάδες μετασεισμοί ακολούθησαν μετά τον σεισμό των 4,5 Ρίχτερ που σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου (13/4) στην Εύβοια.

Ο μεγαλύτερος μετασεισμός ήταν μεγέθους 3,9 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός στη Βόρεια Εύβοια καταγράφηκε στις 05:23, με επίκεντρο δύο χιλιόμετρα νοτιοανατολικά των Βασιλικών Ιστιαίας και έγινε αισθητός και στη Σκιάθο.

Ακολούθησαν τουλάχιστον 14 μετασεισμοί στην περιοχή.

Μιλώντας στο evima.gr, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ και καθηγητής Γεωλογίας, Ευθύμιος Λέκκας είπε ότι δεν εμπνέει ανησυχία ο σεισμός αν και η περιοχή μπορεί να δώσει μεγαλύτερο.

«Ο σεισμός προήλθε από ένα σύμπλεγμα ρηγμάτων που υπάρχει στην περιοχή και μπορούν να δώσουν και μεγαλύτερο σεισμό αλλά δεν μπορούμε να ξέρουμε το μέγεθος», πρόσθεσε

Ενεργοποιήστε την εφαρμογή της Google που στέλνει προειδοποίηση για σεισμό

Ένα νέο σύστημα έγκαιρης ενημέρωσης από την Google ενεργοποιήθηκε και στην Ελλάδα, στη διάρκεια του πρόσφατου σεισμού στην Εύβοια.

Κατά τη διάρκεια του πρόσφατου ισχυρού σεισμού, που έγινε αισθητός και στην Αθήνα, πολλοί χρήστες Android κινητών τηλεφώνων έλαβαν ειδοποίηση από την Google, σχεδόν πριν αντιληφθούν ότι γίνεται σεισμός.

Το σύστημα «Σεισμός τώρα» της Google ξεκίνησε πιλοτικά στις ΗΠΑ, συγκεκριμένα στην ιδιαίτερα σεισμογενή περιοχή της Καλιφόρνια, το καλοκαίρι του 2020 με σκοπό τα δευτερόλεπτα ταχύτερης ενημέρωσης να μπορούν να αποδειχθούν σωτήρια, καθώς δίνουν τον αναγκαίο χρόνο να μπορέσει ο πολίτης να βρει ασφαλές μέρος προστασίας.

Σύμφωνα με την εταιρεία η συσκευή κινητής τηλεφωνίας «ανιχνεύει» δόνηση με χαρακτηριστικά που παραπέμπουν σε σεισμό, τότε αποστέλλει το σήμα στον ειδικό server της Google, καθώς και με τη σχετική γεωπολιτική τοποθεσία του σήματος. Τότε ο server συνδυάζει όλα τα σήματα από πολλά διαφορετικά smartphones στην ευρύτερη περιοχή για να διαπιστώσει ένα όντως συμβαίνει σεισμός.

Πώς θα λαμβάνετε τις ειδοποιήσεις

– Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις του τηλεφώνου σας.

– Πατήστε Ασφάλεια και έκτακτη ανάγκη. Ειδοποιήσεις σεισμού. Αν δεν βρείτε την επιλογή Ασφάλεια και έκτακτη ανάγκη, πατήστε Τοποθεσία για προχωρημένους. Ειδοποιήσεις σεισμού.

– Ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις σεισμού.

Σημαντικό: Για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις, πρέπει να έχετε ενεργοποιημένο το Wi-Fi ή τα δεδομένα.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr