Ειδησεις ευβοια

Δείτε τι είχαν μέσα οι παραλίες της Εύβοιας: Εικόνες σοκ

Δείτε τι είχαν μέσα οι παραλίες της Εύβοιας: Εικόνες σοκ

Καθάρισαν τις παραλίες και απομάκρυναν σκουπίδια από τις ακτές.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του evima.gr στην Google

Με στόχο τη διατήρηση των ακτών καθαρών και την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος ολοκληρώθηκε ο κύκλος εθελοντικών καθαρισμών παραλιών στον Δήμο Καρύστου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Γαλάζια Σημαία».

Οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν διαδοχικά στην Άγκυρα Καρύστου, την Κουβαρίστρα Μαρμαρίου και την Πίσω Κεφάλα Νέων Στύρων, όπου πραγματοποιήθηκε ο τελευταίος καθαρισμός την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια των παρεμβάσεων απομακρύνθηκαν από τις ακτές σημαντικές ποσότητες απορριμμάτων, μεταξύ των οποίων πλαστικά μπουκάλια, καπάκια, συσκευασίες, σχοινιά, δίχτυα και άλλα αντικείμενα που είχαν καταλήξει στην άμμο και στην παράκτια ζώνη.

Η συμμετοχή εθελοντών αποτέλεσε σημαντικό μέρος της προσπάθειας, αναδεικνύοντας για ακόμη μία φορά τον ρόλο της τοπικής κοινωνίας στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Παρότι ο συγκεκριμένος κύκλος καθαρισμών ολοκληρώθηκε, η ανάγκη για υπεύθυνη συμπεριφορά απέναντι στις ακτές παραμένει διαρκής. Η διατήρηση των παραλιών καθαρών δεν αφορά μόνο τις οργανωμένες δράσεις, αλλά και την καθημερινή στάση κατοίκων και επισκεπτών.

Η προστασία της θάλασσας ξεκινά από την ίδια την ακτή.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr