Δήμαρχος της Εύβοιας ανήμερα των γενεθλίων βρίσκεται σε υπουργείο – Δείτε τον λόγο
Ειδησεις ευβοια

Δήμαρχος της Εύβοιας ανήμερα των γενεθλίων βρίσκεται σε υπουργείο – Δείτε τον λόγο

Στο υπουργείο τουρισμού βρίσκεται για το λιμάνι των Ροβιών ο δήμαρχος Μαντουδίου λίμνης Αγίας Άννας

Στο υπουργείο Τουρισμού βρίσκεται αυτή την ώρα ο δήμαρχος Μαντουδίου λίμνης Αγίας Άννας.

Ο Γιώργος Τσαπουρνιώτης σήμερα Πέμπτη 25/1 ανήμερα των γενεθλίων του βρίσκεται στο υπουργείο Τουρισμού και πιέζει μέχρι να επιτευχθεί ο στόχος για την ένταξη του λιμανιού των Ροβιών δημιουργίας καταφυγίου τουριστικών σκαφών.

Το έργο είναι η κατασκευή μαρίνας με δυναμικότητα 42 σκάφη και έκταση λιµενολεκάνης 3.120 m2. Συνολικό µμήκος µώλων και κρηπιδωμάτων 125 m. Φορέας υλοποίησης είναι ο Δήμος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας.

Η θέση του έργου βρίσκεται στον όρµο των Ροβιών, σε απόσταση 500 περίπου μέτρων από τα όρια του οικισμού Ροβιές στα Βορειοδυτικά.

Στον χερσαίο χώρο θα δημιουργηθούν 7 θέσεις στάθµευσης αυτοκινήτων για την κάλυψη των αναγκών του καταφυγίου, ενώ θα υπάρχει και χώρος χερσαίας εναπόθεσης σκαφών. Δίπλα από τον χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων, θα κατασκευαστεί αντλιοστάσιο ύδρευσης-πυρόσβεσης.

Προϋπολογισμός και χρηματοδότηση του έργου

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 4.875.00 ευρώ. Η χρηματοδότηση θα γίνει είτε από Κρατικές επιχορηγήσεις (Πρόγραµµα Δηµοσίων Επενδύσεων), είτε από Κοινοτικές Επιχορηγήσεις (Προγράµµατα της ΕΕ).

Δεν απαιτείται διάνοιξη δρόμου για την εξυπηρέτησή του, ούτε η κατασκευή κτιρίων καθώς υφίσταται ο παραλιακός δρόμος που επιτρέπει την πρόσβαση – εξυπηρέτηση της λιμενικής εγκατάστασης. Επίσης δεν απαιτούνται νέα έργα.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr