Ειδησεις ευβοια

Δήμαρχος της Εύβοιας ανήμερα των γενεθλίων βρίσκεται σε υπουργείο – Δείτε τον λόγο

Δήμαρχος της Εύβοιας ανήμερα των γενεθλίων βρίσκεται σε υπουργείο – Δείτε τον λόγο
Στο υπουργείο τουρισμού βρίσκεται για το λιμάνι των Ροβιών ο δήμαρχος Μαντουδίου λίμνης Αγίας Άννας

Στο υπουργείο Τουρισμού βρίσκεται αυτή την ώρα ο δήμαρχος Μαντουδίου λίμνης Αγίας Άννας.

Ο Γιώργος Τσαπουρνιώτης σήμερα Πέμπτη 25/1 ανήμερα των γενεθλίων του βρίσκεται στο υπουργείο Τουρισμού και πιέζει μέχρι να επιτευχθεί ο στόχος για την ένταξη του λιμανιού των Ροβιών δημιουργίας καταφυγίου τουριστικών σκαφών.

Το έργο είναι η κατασκευή μαρίνας με δυναμικότητα 42 σκάφη και έκταση λιµενολεκάνης 3.120 m2. Συνολικό µμήκος µώλων και κρηπιδωμάτων 125 m. Φορέας υλοποίησης είναι ο Δήμος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας.

Η θέση του έργου βρίσκεται στον όρµο των Ροβιών, σε απόσταση 500 περίπου μέτρων από τα όρια του οικισμού Ροβιές στα Βορειοδυτικά.

Στον χερσαίο χώρο θα δημιουργηθούν 7 θέσεις στάθµευσης αυτοκινήτων για την κάλυψη των αναγκών του καταφυγίου, ενώ θα υπάρχει και χώρος χερσαίας εναπόθεσης σκαφών. Δίπλα από τον χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων, θα κατασκευαστεί αντλιοστάσιο ύδρευσης-πυρόσβεσης.

Προϋπολογισμός και χρηματοδότηση του έργου

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 4.875.00 ευρώ. Η χρηματοδότηση θα γίνει είτε από Κρατικές επιχορηγήσεις (Πρόγραµµα Δηµοσίων Επενδύσεων), είτε από Κοινοτικές Επιχορηγήσεις (Προγράµµατα της ΕΕ).

Δεν απαιτείται διάνοιξη δρόμου για την εξυπηρέτησή του, ούτε η κατασκευή κτιρίων καθώς υφίσταται ο παραλιακός δρόμος που επιτρέπει την πρόσβαση – εξυπηρέτηση της λιμενικής εγκατάστασης. Επίσης δεν απαιτούνται νέα έργα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr