Δήμος Σκύρου: Για την ασφάλεια των πολιτών το έργο πλακόστρωσης στα Κοχύλια
Ειδησεις ευβοια

Δήμος Σκύρου: Για την ασφάλεια των πολιτών το έργο πλακόστρωσης στα Κοχύλια

Υπενθυμίζεται πως χθες, σε ανάρτησή της στο Facebook, ενδεικτικά η Φρύνα Παπαλιμναίου είχε αναρωτηθεί αν αυτό το έργο αποτελεί  αναγκαία επισκευή ή για αλλοίωση του παραδοσιακού τύπου πλακόστρωσης.

Σε απαντήσεις σχετικές με τους προβληματισμούς που έχουν προκύψει σχετικά με το έργο πλακόστρωσης των καλντεριμιών στην περιοχή Κοχύλια, Σκύρου πρβαίνει μέσω ανάρτησης του στο facebook ο Δήμος.

Υπενθυμίζεται πως χθες, σε ανάρτησή της στο Facebook, ενδεικτικά η Φρύνα Παπαλιμναίου είχε αναρωτηθεί αν αυτό το έργο αποτελεί  αναγκαία επισκευή ή για αλλοίωση του παραδοσιακού τύπου πλακόστρωσης.

Παράλληλα είχε καλέσει το αρμόδιο Δημοτικό Συμβούλιο να ξαναδεί τις εργασίες για όσο υπάρχει ακόμη καιρός.

“Για να αποτραπούν ανεπανόρθωτες επεμβάσεις στα καλντερίμια. Σε αυτό το ανεπανάληπτο δείγμα του μεσαιωνικού παρελθόντος του νησιού μας ….. “, όπως είχε γράψει συγκεκριμένα.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικα από την πλευρά του ο Δήμος το εν λόγω έργο αποφασίστηκε συλλογικά από την Διοίκηση του Δήμου και χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο έχοντας λάβει τις σχετικές εγκρίσεις από το Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας ΠΕ Ευβοίας, την Εφορία Αρχαιοτήτων Ευβοίας ,το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής Ευβοίας και την Υπηρεσία Δόμησης Κύμης Αλιβερίου, ενώ τηρούνται αυστηρά οι προδιαγραφές που έχουν κατατεθεί στις σχετικές μελέτες για την κατασκευή του, με απόλυτο σεβασμό στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική των καλντεριμιών του νησιού.

Η Σκύρος ανήκει στους ίδιους τους Δημότες και κάθε ενέργεια που συμβάλλει στην βελτίωση ποιότητας της ζωής τους είναι στόχος και δέσμευση της Δημοτικής Αρχής από την πρώτη ημέρα.

“Aντιλαμβανόμαστε πλήρως την ανησυχία της κας Παπαλημναίου σχετικά με το έργο πλακόστρωσης των καλντεριμιών στην περιοχή Κοχύλια”, σχολίασε απαντώντας ευθέως στην ανάρτηση που προηγήθηκε κάνοντας λόγο για επικοδομητική κριτική στο έργο που δίνει χαρά και εκτιμάται να είναι με ειλικρινή κριτήρια και όχι προσωπική σκοπιμότητα.

“Μας εκπλήσει δε το γεγονός ότι η κα Παπαλημναίου δεν έχει προφανώς περπατήσει το συγκεκριμένο καλντερίμι για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι ότι εκτός της λειτουργικής πρόσβασης στην όδευση του καλντεριμιού τίθεται και θέμα ασφάλειας για την προσβασιμότητα των δημοτών, ειδικότερα δε μείζονος σημασίας για τα άτομα με αναπηρία”

“Θα μπορούσε να αποφευχθεί όμως αν είχε προηγηθεί η σωστή και πλήρης ενημέρωση της από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.
Ποτέ όμως δεν είναι αργά” συνοψίζει.

Όπως τονίζεται στην ανάρτηση, η προσβασιμότητα όλων των δημοτών είναι υποχρέωση μας και είναι αδιαπραγμάτευτη.

Ως εκ τούτου για τον σχεδιασμό και την κατασκευή του έργου έχουν τηρηθεί οι νόμοι, οι κανονισμοί και οι οδηγίες που επιβάλλονται για την ασφαλή προσβασιμότητα όλων των Δημοτών και ειδικότερα των ΑΜΕΑ και έχει γίνει η κατάλληλη επιλογή υλικών για την ολοκλήρωση του έργου, με παρεμβάσεις στα σημεία που απαιτούνται και προδιαγράφονται βάσει της ελληνικής νομοθεσίας.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr