Δημοτικές Εκλογές 2023: Πόσοι δημοτικοί σύμβουλοι εκλέγονται ανά ενότητα στην Εύβοια
Ειδησεις ευβοια

Δημοτικές Εκλογές 2023: Πόσοι δημοτικοί σύμβουλοι εκλέγονται ανά ενότητα στην Εύβοια

Οι δημοτικές εκλογές 2023 είναι προ των πυλών στην Εύβοια. Σε κάθε δημοτική ενότητα εκλέγεται συγκεκριμένος αριθμός συμβούλων.

Λιγότερο από δύο εβδομάδες απομένουν για τις Δημοτικές Εκλογές 2023 και η Εύβοια, όπως και όλη η χώρα, προετοιμάζεται για τις κάλπες που θα στηθούν ξανά.

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι έχουν καταρτίσει τους συνδυασμούς και ετοιμάζονται για την τελική αναμέτρηση. Σε αρκετούς δήμους, βέβαια, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα διεξαγωγής δεύτερου γύρου στις Δημοτικές Εκλογές 2023, ωστόσο, οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν ριχτεί εδώ και καιρό στη «μάχη του σταυρού».

Αυτό γιατί σε κάθε ενότητα, εκλέγεται συγκεκριμένος αριθμός δημοτικών συμβούλων, ανάλογα με τον πληθυσμό της. Η Εύβοια δεν αποτελεί εξαίρεση και με βάση το ΦΕΚ, στο οποίο είχαν δημοσιευτεί αναλυτικά όσα ισχύουν, θα εκλέξει συγκεκριμένο αριθμό συμβούλων σε κάθε δήμο, ανά ενότητα.

Τους περισσότερους δημοτικούς συμβούλους έχει η δημοτική ενότητα Χαλκιδέων με 23, ενώ ακολουθεί η δημοτική ενότητα Μεσσαπίων με 19 και αυτή της Σκύρου με 15.

Αναλυτικά οι σύμβουλοι που θα εκλεγούν στην Εύβοια:

 

 

Δείτε το ΦΕΚ 

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr