Δώρο Χριστουγέννων: Κατήγγειλε εργοδότη, όμως δεν υπήρχε αστυνομικός για να τον συλλάβει!
Ειδησεις ευβοια

Δώρο Χριστουγέννων: Κατήγγειλε εργοδότη, όμως δεν υπήρχε αστυνομικός για να τον συλλάβει!

Για έξαρση του φαινομένουν μη καταβολής του Δώρου σε εργαζόμενους κάνουν λόγο συνδικαλιστές, που κατέγραψαν φέτος ρεκόρ από καταγγελίες υπαλλήλων.

οι καταγγελίες εργαζομένων στη Ρόδο για τη μη καταβολή του δώρου των Χριστουγέννων από τους εργοδότες τους με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στις αρμόδιες υπηρεσίες και να κινηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται από το νόμο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η «Ροδιακή», σημειώθηκαν 14 καταγγελίες από εργαζόμενους που μέχρι και την καταληκτική ημερομηνία καταβολής του, δηλαδή στις 21 Δεκεμβρίου, δεν είδαν στο λογαριασμό τους το δώρο των Χριστουγέννων σύμφωνα με την εργατική νομοθεσία.

Μάλιστα, σε μία περίπτωση έγινε καταγγελία σε αστυνομικό τμήμα του νησιού μας προκειμένου να εφαρμοστεί η αυτόφωρη διαδικασία όπως προβλέπει ο νόμος, η οποία όμως τελικά δεν προχώρησε καθώς δεν υπήρχε διαθέσιμη αστυνομική δύναμη για να συλληφθεί ο εργοδότης!

Σε κάθε περίπτωση, η έξαρση του φαινομένου φέτος προκαλεί εύλογα ερωτηματικά καθώς πρόκειται μάλλον για σοβαρές περιπτώσεις που δεν είχαμε τα προηγούμενα χρόνια και μάλιστα σημειώνονται σε μία χρονιά κατά την οποία σχεδόν όλοι οι κλάδοι της επιχειρηματικότητας ευνοήθηκαν λόγω της καλής τουριστικής περιόδου.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr