Ανακοινώνονται οι εκλογές μέσα στον Φεβρουάριο
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ανακοινώνονται οι εκλογές μέσα στον Φεβρουάριο

Στο πρωθυπουργικό γραφείο υπάρχει εισήγηση, σύμφωνα με την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει την ημερομηνία που θα στήσει κάλπες στη χώρα, μέσα στον Φεβρουάριο και μάλιστα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του μήν

Ανεβαίνουν οι προεκλογικές στροφές στο πρωθυπουργικό γραφείο αμέσως μετά την επιστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη από την Ιαπωνία. Με την ολοκλήρωση του τελευταίου ταξιδιού του πρωθυπουργού (εξαιρουμένων των Βρυξελλών όπου διεξάγονται οι σύνοδοι κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης), στο Μέγαρο Μαξίμου συγκεντρώνουν πλέον τις δυνάμεις τους με το βλέμμα στραμμένο στις εθνικές κάλπες.

Παρότι ουδείς γνωρίζει με βεβαιότητα ποια θα είναι η Κυριακή των εκλογών, το βασικό σενάριο εργασίας τόσο για την κυβέρνηση όσο και για το κυβερνών κόμμα είναι η Κυριακή 9 Απριλίου. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει η προκήρυξη των εκλογών να γίνει μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου, με επικρατέστερη την Παρασκευή 10 Μαρτίου.

 

Σύμφωνα με το liberal.gr, το πρωθυπουργικό γραφείο υπάρχει εισήγηση, σύμφωνα με την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει την ημερομηνία που θα στήσει κάλπες στη χώρα, μέσα στον Φεβρουάριο και μάλιστα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα. Με τον τρόπο αυτό, σύμφωνα με την πρόταση, θα αποτυπωθεί η συνέχεια του κυβερνητικού σχεδιασμού αφού το στοιχείο του αιφνιδιασμού μάλλον έχει χαθεί από κυβερνητικής πλευράς και οι εξελίξεις έχουν προεξοφληθεί.

Όλοι άλλωστε θεωρούν κάτι παραπάνω από πιθανό οι εκλογές ότι θα γίνουν στις αρχές Απριλίου, πριν από το Πάσχα. Η εισήγηση αυτή πάντως, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, δε δείχνει να κερδίζει έδαφος και σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα ο κ. Μητσοτάκης προτίθεται να ανακοινώσει την ημερομηνία των εκλογών μαζί με τη διάλυση της Βουλής και όχι νωρίτερα.

 

Σε κάθε περίπτωση ο Φεβρουάριος θα είναι μήνας εκλογικών διεργασιών για την κυβέρνηση. Την Τετάρτη με το που θα επιστρέψει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Ιαπωνία θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Ανατολική Αττική. Μια επιλογή που αποδεικνύει τον σχεδιασμό του Μεγάρου Μαξίμου ότι χρόνος για χάσιμο δεν υπάρχει.

Η συνέχεια θα δοθεί στην Κοζάνη, στην Λάρισα και στην Λαμία. Τρεις πόλεις που θα αποτελέσουν ισάριθμους προορισμούς του πρωθυπουργού τα προσεχή 24ωρα.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr