Εκρηκτική αύξηση της γρίπης τον Ιανουάριο – «Καμπανάκι» από Ματίνα Παγώνη
Ειδησεις ευβοια

Εκρηκτική αύξηση της γρίπης τον Ιανουάριο – «Καμπανάκι» από Ματίνα Παγώνη

Το κώδωνα του κινδύνου έκρουσε η Ματίνα Παγώνη για το εκρηκτικό κοκτέιλ κορονοϊού, γρίπης και συγκυτιακού ιού RSV.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, ήταν καλεσμένη στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», όπου έκρουσε το καμπανάκι κινδύνου για το εκρηκτικό κοκτέιλ κορονοϊόυ, γρίπης και συγκυτιακού ιού RSV.

Η ιατρός τόνισε ότι σε όλη την Ευρώπη υπάρχει έκρηξη κρουσμάτων αναφέροντας ως παράδειγμα τη Γαλλία, όπου έχουν ξεκινήσει ήδη οι συζητήσεις για επιστροφή της μάσκας.

 

«Θέλει μεγάλη προσοχή και παρακαλώ τον κόσμο να κάνει το εμβόλιο της γρίπης, να μην το αφήσουν. Η έξαρση της γρίπης θα εμφανιστεί μετά τις 20 Δεκεμβρίου, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο. Πρέπει να δείξουν προσοχή ειδικά οι άνθρωποι με υποκείμενα νοσήματα. Δεν πρέπει να παίζουμε με αυτά, γιατί εάν ξεκινήσουν οι εισαγωγές και οι διασωληνώσεις, τότε τα πράγματα δεν θα πάνε καλά», είπε χαρακτηριστικά η κ. Παγώνη.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, δήλωσε επίσης την ικανοποίησή της από την απόφαση χορήγησης μηνιαίου οικονομικού κινήτρου προσέλκυσης και παραμονής, ύψους 250 ευρώ, σε όλους τους γιατρούς του ΕΚΑΒ. Σύμφωνα με όσα δήλωσε η Ματίνα Παγώνη η απόφαση αυτή ήταν σωστή, καθώς οι υπηρεσίες που προσφέρουν είναι πολύ μεγάλες και επικίνδυνες, ενώ τόνισε πως η καθαρή αύξηση στους μισθούς των γιατρών ανέρχεται στο 5%.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr