Ειδησεις ευβοια

Έκτακτο: Στο ΣτΕ προσφεύγει ο δήμαρχος Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας- Ο λόγος

Έκτακτο: Στο ΣτΕ προσφεύγει ο δήμαρχος Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας- Ο λόγος

Προσφυγή στο ΣτΕ για τις μπαταρίες προαναγγέλλει ο δήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης Αγίας Άννας

Σε δημόσια δήλωση σχετικά με το ζήτημα της αδειοδότησης εγκαταστάσεων αποθήκευσης ενέργειας (μπαταριών), προχώρησε ο δήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης Αγίας Άννας, Γιώργος Τσαπουρνιώτης, ξεκαθαρίζοντας τη θέση της δημοτικής αρχής.

Ο δήμαρχος ανέφερε πως, εν μέσω έντονης φημολογίας και συζητήσεων στην τοπική κοινωνία, η πρότασή του προς το Δημοτικό Συμβούλιο θα είναι η προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της αδειοδότησης των συγκεκριμένων εγκαταστάσεων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «ουδέποτε ζητήθηκε γνωμοδότηση από το Δημοτικό Συμβούλιο» για τη χωροθέτηση των έργων, την οποία χαρακτήρισε άναρχη, αφήνοντας αιχμές για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η δημοτική αρχή παραμένει σταθερή στη γραμμή υπεράσπισης των συμφερόντων των δημοτών, επικαλούμενος και προηγούμενες ενέργειες στο ζήτημα των ανεμογεννητριών. Όπως σημείωσε, ο Δήμος είχε κινηθεί θεσμικά, προχωρώντας σε ενέργειες μπλοκαρίσματος αδειοδοτήσεων τόσο στο Συμβούλιο της Επικρατείας όσο και στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Ο κ. Τσαπουρνιώτης άφησε επίσης αιχμές προς μερίδα πολιτών που σήμερα αντιδρούν, επισημαίνοντας ότι στο παρελθόν, όταν ο Δήμος προχωρούσε στις σχετικές παρεμβάσεις, οι ίδιοι ήταν «άφαντοι».

Το θέμα αναμένεται να τεθεί προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο το επόμενο διάστημα, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από την τοπική κοινωνία, καθώς αφορά ζητήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και χωροταξικού σχεδιασμού στην περιοχή.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr