Ενημερωτική δράση για τον σακχαρώδη διαβήτη στον δήμο Διρφύων Μεσσαπίων
Ειδησεις ευβοια

Ενημερωτική δράση για τον σακχαρώδη διαβήτη στον δήμο Διρφύων Μεσσαπίων

Την Τρίτη 28 Μαρτίου 2023, στον δήμο Διρφύων Μεσσαπίων η Κοινωνική Υπηρεσία «Βοήθεια στο σπίτι» σε συνεργασία με την ΔΗΚΑΔΙΜΕ ολοκλήρωσε την δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με θέμα: «Σακχαρώδης Διαβήτης: ενημερώσου, προφυλάξου, αντιμετώπισε».
Με κεντρικό μήνυμα την ευαισθητοποίηση των πολιτών του δήμου Διρφύων Μεσσαπίων, η Επιμελήτρια Α’ Γενικής Ιατρικής Π.Ι. Στροπώνων – Κ.Υ. Ψαχνών με μετεκπαίδευση στο σακχαρώδη διαβήτη και αρμόδια Αντιδήμαρχο Υγείας, Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας των φύλων, κα Αφένδρα Σοφία και οι νοσηλεύτριες του «Βοήθεια στο σπίτι» Ελένη Γιαννούτσου και Αγγελική Ράζου παρουσίασαν τον σακχαρώδη Διαβήτη και συγκεκριμένα: τι είναι, τύποι ΣΔ, πρόληψη, διάγνωση, επιπλοκές, διαβητικό πόδι, αντιμετώπιση, βασικές συμβουλές διατροφής, διαβήτης και άσκηση, δόθηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό και έγινε μέτρηση γλυκόζης του αίματος στους παρευρισκόμενους.
Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση: «Η δράση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στα ΚΑΠΗ: Μακρυκάπας, Πολιτικών, Καστέλλας και Ψαχνών και η συμμετοχή των ενδιαφερομένων, μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε την προσπάθεια ενημέρωσης, υποστήριξης και προαγωγής υγείας των δημοτών.
Για το λόγο αυτό στα Γραφεία Κοινωνικών Υπηρεσιών λειτουργεί Ενημερωτικός Σταθμός Σακχαρώδη Διαβήτη όπου πραγματοποιούνται:
• Μέτρηση σακχάρου και πιέσεως.
• Εκπαίδευση ασθενούς και οικείου περιβάλλοντος πώς να μετρούν τα επίπεδα γλυκόζης του αίματος, την καταγραφή των αποτελεσμάτων σε διάγραμμα το οποίο θα τους δοθεί από την υπηρεσία.
• Εκπαίδευση παρακολούθησης και περιποίησης κάτω άκρων για την αποφυγή διαβητικού έλκους
• Διδασκαλία του ασθενούς με τις τροφές που συνιστώνται στον διαβήτη.
• Εκπαίδευση των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη στην έναρξη αγωγής με ινσουλίνη.
• Έντυπο ενημερωτικό υλικό.
Οι υπηρεσίες αυτές θα παρέχονται δωρεάν στον γενικό πληθυσμό κατόπιν προγραμματισμένων ραντεβού στο τηλέφωνο 2228025322».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr