Έρχεται ΚΕΠΕΑ στην Κύμη: Η ανακοίνωση Ζεμπίλη και τα οφέλη για την Εύβοια
Ειδησεις ευβοια

Έρχεται ΚΕΠΕΑ στην Κύμη: Η ανακοίνωση Ζεμπίλη και τα οφέλη για την Εύβοια

Στην Κύμη βρέθηκε ο Θανάσης Ζεμπίλης για την τιμή των ηρωικών αδελφών Χαρτσά.

Την περασμένη Κυριακή, ο βουλευτής Εύβοιας, Θανάσης Ζεμπίλης, μετέβη στην Κύμη για να παραστεί στην ετήσια εκδήλωση τιμής και μνήμης των ηρωικών αδελφών Νικολού και Παναγή Χαρτσά.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία του Χωνευτικού, όπου μετά την επιμνημόσυνη δέηση, ο κ. Ζεμπίλης απηύθυνε χαιρετισμό και κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των εκτελεσθέντων από τα ιταλικά στρατεύματα κατοχής.

Ενημέρωση για το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην Κύμη

Μετά την τελετή, ο βουλευτής ενημέρωσε τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και των αρχών για την πορεία της πρωτοβουλίας του σχετικά με τη δημιουργία Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΕΠΕΑ) στην περιοχή της Κύμης.

Όπως τόνισε, έχει συσταθεί επιτροπή από το Υπουργείο Παιδείας που αναλαμβάνει την αναβάθμιση και χωροθέτηση των ΚΕΠΕΑ σε όλη την Ελλάδα, με κριτήριο το οικοσύστημα κάθε περιοχής. Η Κύμη διαθέτει όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για τη φιλοξενία του Κέντρου.

Πολυδιάστατα οφέλη για την τοπική κοινωνία και οικονομία

Ο κ. Ζεμπίλης επεσήμανε ότι η λειτουργία του ΚΕΠΕΑ αποτελεί πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και θα φέρει πολλαπλά οφέλη, όχι μόνο στην περιβαλλοντική εκπαίδευση αλλά και στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

Το Κέντρο θα διοργανώνει ημερίδες, συναντήσεις ευαισθητοποίησης και πολυήμερα συνέδρια, προσελκύοντας μαθητές, εκπαιδευτικούς και ενήλικες από όλη την Ελλάδα στο πλαίσιο της δια βίου μάθησης.

Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί σύντομα σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης-Αλιβερίου.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr