Ισχυρά φαινόμενα θα σημειωθούν στα ανατολικά κυρίως, της βόρειας Εύβοιας, και στην Σκύρο με ισχυρές βροχοπτώσεις, καταιγίδες και τοπικές χαλαζοπτώσεις.
Το Σάββατο (9/12), μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν φαινόμενα μέτριας έντασης που θα συνεχίζονται στις περισσότερες περιοχές και ίσως να συνοδεύονται από τοπικές καταιγίδες. Στα ορεινά και ανατολικά τα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα.
Σύμφωνα με τη σελίδα «προγνώσεις για την Εύβοια», από το μεσημέρι και σταδιακά θα εξασθενήσουν τα φαινόμενα και θα περιορίσουν στα ορεινά και στα ανατολικά και πιθανώς και στην Σκύρο.
Θα σημειωθούν χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στην κεντροβορεια Εύβοια από τα 800-1000μ. και πάνω ενώ στην νότια Εύβοια από τα 1.000μ. και πάνω.

Που χρειάζονται αλυσίδες το Σάββατο

Στα ανατολικά της οροσειράς της Δίρφυς τα χιόνια μπορεί να κατέβουν ακόμα χαμηλότερα και να έχουμε εκπλήξεις. Όσο πάμε προς το μεσημέρι και μέχρι το βράδυ του Σαββάτου θα χιονίζει έως μέτριας έντασης από τα 1.000-1.200μ. και πάνω στα ορεινά της Εύβοιας. Καλό θα ήταν όσοι οδηγοί κινηθούν προς τους “αυχένες” της ορεινής Εύβοιας να έχουν μαζί σας αλυσίδες
Θα υπάρχουν αρκετά ανοίγματα στον καιρό κυρίως σε περιοχές που βλέπουν Ευβοϊκό. Θερμοκρασία χωρίς ιδιαίτερη μεταβολή. Οι άνεμοι βοριάδες στα 6-7b τοπικά και 8b.