Ειδησεις ευβοια

Έρχονται Χριστούγεννα και το παραδοσιακό γλυκό της Εύβοιας έχει τρελάνει κόσμο! Η συνταγή

Έρχονται Χριστούγεννα και το παραδοσιακό γλυκό της Εύβοιας έχει τρελάνει κόσμο! Η συνταγή
Δείτε εδώ πώς φτιάχνουν μπακλαβά στην Κύμη Εύβοιας.

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και τις γιορτινές μέρες τα σπιτικά γλυκά της Εύβοιας έχουν την τιμητική τους!

Εμείς θα σας ταξιδέψουμε στην Κύμη και τον πεντανόστιμο μπακλαβά της

Η κυρία Τούλα που χρόνια ετοιμάζει τον παραδοσιακό μπακλαβά της Κύμης για το οικογενειακό ζαχαροπλαστείο Βασιλείου στην Κύμη δίνει αποκλειστικά τη συνταγή για τους αναγνώστες του evima.gr

Παραδοσιακός μπακλαβάς Κύμης

Υλικά

Υλικά
Μερίδες: (για στρογγυλό βαθύ ταψί 36-38 εκ.)
* 60 έτοιμα φύλλα για μπακλαβά
* 2 κιλά αμύγδαλα λευκά, περασμένα στον μύλο, ώστε να ψιλοαλεστούν.
* 1 κιλό βούτυρο αγελάδος
Σιρόπι
* 1 κιλό ζάχαρη
* 3 ποτήρια νερό
* 1 ποτήρι κρασιού χυμός λεμονιού

Διαδικασία

* Βουτυρώνουμε καλά το ταψί και απλώνουμε 10 φύλλα, το καθένα καλά βουτυρωμένο.

* Απλώνουμε στο 10ο φύλλο, το βουτυρώνουμε και σκορπίζουμε ομοιόμορφα το αμύγδαλο.

* Eπαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, φύλλο– βούτυρο–γέμιση, μέχρι να μας μείνουν 10 τελευταία φύλλα.

* Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα 10 φύλλα, το καθένα καλά βουτυρωμένο.

* Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C.

* Πιέζουμε την επιφάνεια με τα χέρια μας ώστε να μην υπάρχουν κενά στα φύλλα και στη γέμιση του μπακλαβά και κόβουμε προσεκτικά τον μπακλαβά μέχρι κάτω, μπακλαβαδωτά.

* Zεσταίνουμε ξανά το υπόλοιπο βούτυρο μέχρι να κάψει και περιχύνουμε τον μπακλαβά.

* Ψήνουμε για περίπου 2 ώρες, μέχρι να χρυσίσει στην επιφάνεια.

* Παράλληλα, ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά εκτός από τον χυμό λεμονιού, ανακατεύοντας να διαλυθεί η ζάχαρη, και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να δέσει.

* Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. (Αν ρίξουμε στο νύχι μας μία σταγόνα από το σιρόπι, θα πρέπει να σταθεί και να μην πέσει.) * Ξεφουρνίζουμε τον μπακλαβά και, όπως είναι ζεστός, τον περιχύνουμε ομοιόμορφα με το καυτό σιρόπι.

* Αφήνουμε περίπου 10 ώρες (1 βράδυ) να το απορροφήσει.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr