Εργαζόμενοι «μπλόκαραν» την είσοδο σε γνωστό ξενοδοχείο της Εύβοιας – Τι ζητούν
Ειδησεις ευβοια

Εργαζόμενοι «μπλόκαραν» την είσοδο σε γνωστό ξενοδοχείο της Εύβοιας – Τι ζητούν

Μαζική συμμετοχή στη στάση εργασίας των εργαζομένων του ClubMed Gregolimano – Συνεχίζουν τον αγώνα για συλλογική σύμβαση.

Με μαζική συμμετοχή και ισχυρό παλμό, πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου 13 Σεπτεμβρίου 2025, στάση εργασίας από τους εργαζομένους του ClubMed Gregolimano, στην είσοδο του ξενοδοχείου στη Βόρεια Εύβοια.

Την κινητοποίηση προκήρυξε το Σωματείο Εργαζομένων στην Επιχείρηση ClubMed Gregolimano, διεκδικώντας την υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, με αιτήματα που περιλαμβάνουν ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και την κατοχύρωση συμφωνημένων εργασιακών δικαιωμάτων.

Εντυπωσιακή ήταν η ανταπόκριση των εργαζομένων, καθώς, σύμφωνα με το Σωματείο, στη στάση εργασίας συμμετείχαν όχι μόνο όσοι εργάζονταν στην πρωινή βάρδια, αλλά και συνάδελφοί τους που βρίσκονταν σε ρεπό ή επρόκειτο να εργαστούν αργότερα μέσα στην ημέρα. Όπως αναφέρουν οι ίδιοι, αυτή η καθολική παρουσία ενίσχυσε το μήνυμα ενότητας και αποφασιστικότητας που στέλνουν προς τη διοίκηση της επιχείρησης.

Αλληλεγγύη από σωματεία και φορείς

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκαν και εκπρόσωποι από σωματεία και φορείς της περιοχής, εκφράζοντας τη στήριξή τους. Ανάμεσά τους, το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, το Σωματείο Ρητινοκαλλιεργητών και Δασεργατών Εύβοιας, καθώς και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ιστιαίας-Αιδηψού.

Παράλληλα, πλήθος συνδικαλιστικών οργανώσεων εξέφρασαν τη στήριξη στον αγώνα των εργαζομένων, όπως η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επισιτισμού – Τουρισμού (ΠΟΕΕΤ), η ευρωπαϊκή ομοσπονδία EFFAT, το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομού Εύβοιας, και το Συνδικάτο Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό Αττικής.

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις

Όπως τονίζει το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου, οι εργαζόμενοι δεν κάνουν πίσω και είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Στόχος είναι η επίτευξη συμφωνίας για μια δίκαιη και σύγχρονη συλλογική σύμβαση, που θα εξασφαλίζει αξιοπρεπείς μισθούς και συνθήκες εργασίας, όπως και η επίσημη κατοχύρωση των συμφωνημένων δικαιωμάτων που – όπως υποστηρίζουν – σήμερα παραμένουν στον «αέρα».

Το Σωματείο καλεί όλους τους εργαζόμενους να παραμείνουν ενωμένοι και ενεργοί, δηλώνοντας ότι ο αγώνας για την προστασία της εργασίας και της αξιοπρέπειας είναι κοινός και συνεχίζεται.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr