Ερωτήματα προκαλούν οι δύο φιάλες υγραερίου που εντοπίστηκαν στο σημείο της σιδηροδρομικής σύγκρουσης
Ειδησεις ευβοια

Ερωτήματα προκαλούν οι δύο φιάλες υγραερίου που εντοπίστηκαν στο σημείο της σιδηροδρομικής σύγκρουσης

Ο Κώστας Τσίγκας, πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος, εξήγησε πως θα διερευνηθούν τα αίτια της πυρκαγιάς που προκλ΄ήθηκε μετά την σφοδρότατη σύγκρουση των δύο τρένων και κατά πόσο σχετίζονται με τις φιάλες υγραερίου που βρέθηκαν στο σημείο.
Τραγωδία στα Τέμπη: Ο Κώστας Τσίγκας, πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος, εξήγησε πως θα διερευνηθούν τα αίτια της πυρκαγιάς που προκλήθηκε μετά την σφοδρότατη σύγκρουση των δύο τρένων και κατά πόσο σχετίζονται με τις φιάλες υγραερίου που βρέθηκαν στο σημείο.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής δήλωσε νωρίτερα πως διεξάγεται έρευνα για τα αίτια που οδήγησαν στην έκρηξη, καθώς αυτή δεν εξηγείται μόνο από τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών ή από ανάφλεξη καυσίμων.

«Οι διαδικασίες δεν σταμάτησαν και ολοκληρώνονται αυτή την ώρα. Όντως προκλήθηκε πυρκαγιά. Θα διερευνηθούν τα αίτια. Οι πιθανότητες είναι πάρα πολλές, αυτό πρέπει να μας το πουν οι αρμόδιοι», δήλωσε.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στο Live News, βρέθηκαν δύο άθικτες φιάλες υγραερίου στο σημείο του δυστυχήματος. Αυτό το γεγονός προκαλεί προβληματισμούς για το πως βρέθηκαν εκεί οι φιάλες κι εάν επιτρεπόταν να υπάρχουν εντός του τρένου.

 

Όπως εξήγησε ο κ.Τσίγκας, οι φιάλες υγραερίου επιτρέπονται υπό προϋποθέσεις και ύστερα από αδειοδότησης της αρμόδιας αρχής, στην προκειμένη περίπτωση του υπουργείου Μεταφορών.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr