Έτσι γιόρτασε το Πυροσβεστικό Σώμα της Εύβοιας τους προστάτες του “Τρεις Παίδες εν Καμίνω”
Ειδησεις ευβοια

Έτσι γιόρτασε το Πυροσβεστικό Σώμα της Εύβοιας τους προστάτες του “Τρεις Παίδες εν Καμίνω”

Στις 17 Δεκεμβρίου τιμούμε τους Προστάτες του Πυροσβεστικού Σώματος "Αγίους Τρεις Παίδες εν Καμίνω", Ανανία, Αζαρία, Μισαήλ.

Το Πυροσβεστικό Σώμα της Εύβοιας γιορτάζει τους προστάτες του “Τρεις Παίδες εν Καμίνω”

Στις 17 Δεκεμβρίου τιμούμε τους Προστάτες του Πυροσβεστικού Σώματος “Αγίους Τρεις Παίδες εν Καμίνω”, Ανανία, Αζαρία, Μισαήλ.
Η Θεία Χάρη και η σθεναρή τους πίστη, τους προστάτευσαν από τις πύρινες φλόγες.
Ας αποτελέσουν παράδειγμα αρετής και οδηγό ζωής στο δύσκολο έργο μας.

Εύχομαι υγεία, σοφία και δύναμη στο προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος, ώστε να ανταπεξέρχεται με τον αποτελεσματικότερο τρόπο στις επιταγές της κοινωνίας για ασφάλεια και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Χρόνια πολλά:
Στο Πυροσβεστικό Σώμα.
Στη Φυσική και Πολιτικη ηγεσία.
Στους Αξιωματικούς, Υπαξιωματικούς, Πυροσβέστες και τις οικογένειες τους.
Στους Εθελοντές Πυροσβέστες, οι οποιοι ανιδιοτελώς προσφέρουν το έργο τους και
Στους Απόστρατους, τους οποίους ευχαριστούμε για την παρακαταθήκη τους σε εμάς τους νεότερους.
Είθε η φλόγα της προσφοράς στον άνθρωπο να οδηγεί τον καθένα μας.


Ο Διοικητής ΔΙ.Π.Υ.Ν. Ευβοίας
Κωνσταντίνος Ψαρρός
Πύραρχος

Λίγα λόγια για τους Τρείς Παίδες εν Καμίνω:

Άγιοι της Χριστιανικής Εκκλησίας, προερχόμενοι από την Παλαιά Διαθήκη. Η μνήμη τους εορτάζεται στις 17 Δεκεμβρίου.

Οι Τρεις Παίδες εν Καμίνω ήταν τρία εβραιόπουλα, ο Ανανίας, ο Αζαρίας και ο Μισαήλ, που κατάγονταν από βασιλικό γένος και ζούσαν στα Ιεροσόλυμα. Όταν η πόλη τους κυριεύτηκε από τον βασιλιά των Βαβυλωνίων, Ναβουχοδονόσορα Β’ τον Μέγα (634-562 π.Χ), τα τρία παιδιά σύρθηκαν αιχμάλωτα στη Βαβυλώνα μαζί με τον φίλο τους Δανιήλ, τον μετέπειτα προφήτη. Εκεί ξεχώρισαν για τη φρόνηση και την αρετή τους και ο βασιλιάς τους διόρισε επιστάτες στην Αυλή του.

Όμως, όταν αρνήθηκαν να προσκυνήσουν τη χρυσή εικόνα του, ο Ναβουχοδονόσωρ εξοργίστηκε και διέταξε να τους ρίξουν σ’ ένα ιδιαίτερα πυρακτωμένο καμίνι. Τότε εμφανίστηκε άγγελος Κυρίου και τους προστάτευσε, απλώνοντας πάνω τους τις φτερούγες του και μεταβάλλοντας τη φωτιά σε δροσιά.

Έκπληκτος ο Ναβουδονόσωρ από το θαύμα που συντελέστηκε ενώπιόν του, ομολόγησε ότι ο Θεός των Ιουδαίων είναι μεγάλος και τους χάρισε τη ζωή. Έκτοτε, οι «τρεις παίδες» έζησαν εν ειρήνη.

Οι Τρεις Παίδες εν Καμίνω είναι προστάτες Άγιοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελλάδας και Κύπρου και η μνήμη τους τιμάται με σειρά εκδηλώσεων.

«Προστάται θερμοί, πυροσβεστών υπάρχοντες, ω Παίδες Θεού και θείοι αντιλήπτορες, πυροσβεστών επαρήγεις αεί τω σώματι, και δύναμιν και θάρρος αεί τούτοις παρέχεις, ορμωσι πρός τήν σβέσιν πυρκαϊών, μη ελλείπητε Άγιοι ότι υμάς αντιλήπτηρας και θερμούς, εν παντί έχομεν φύλακας».

Στη μακρόχρονη πορεία προσφοράς του Πυροσβεστικού Σώματος στην αντιμετώπιση της ΠΥΡΚΑΪΑΣ μαζί με το φιλότιμο του Έλληνα Πυροσβέστη ευτυχώς υπάρχει και το χέρι της ΘΕΙΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ για να αντισταθμίζει την υψηλή επικινδυνότητα και την έλλειψη των μέσων.

Η Πυρoσβεστική Οικογένεια σύμφωνα με την εθνική μας παράδοση όπου οργανωμένες επαγγελματικές ομάδες να βρίσκουν καταφύγιο προστασίας σε Αγίους που είχαν σχέση με την εργασία τους βρήκε στα πρόσωπα των «Αγίων Τριών Παίδων των εν τη Καμινω βληθέντων» τους ακοίμητους προστάτες που μεσιτεύουν διαρκώς στον Ύψιστο για την προστασία μας στη δύσκολη αναμέτρηση με τις παμφάγες φλόγες των πυρκαγιών.

Με το Π.Δ. 1186/1981 οι Άγιοι Τρείς Παίδες αναγνωρίζονται ως προστάτες Άγιοι του Πυροσβεστικού Σώματος και καθιερώνεται ως η επίσημη ημέρα δοξολογίας και εορτασμού του Πυροσβεστικού Σώματος.

Με το Π.Δ. του 1993 καθιερώνεται ως επίσημη Αργία.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr