Εύβοια: Αυτές οι παραλίες της Χαλκίδας έχουν Γαλάζια Σημαία
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Αυτές οι παραλίες της Χαλκίδας έχουν Γαλάζια Σημαία

Αναρτήθηκαν οι τέσσερις Γαλάζιες Σημαίες σε ακτές του Δήμου Χαλκιδέων για το 2023.

Παρουσία της Δημάρχου Χαλκιδέων Έλενας Βάκα, της Προέδρου του ΔΟΑΠΠΕΧ Ελένης Αϊδίνη, των Αντιδημάρχων: Ν.Αρτάκης Χαράλαμπου Κώσταρου, Ληλαντίων Δημήτρη Σέρρα και του Ανθηδόνας Κων/νου Καρβούνη Ιωάννη, πραγματοποιήθηκε η ανάρτηση των τεσσάρων “Γαλάζιων Σημαιών” για το έτος 2023.

Οι παραλίες με τις Γαλάζιες Σημαίες είναι οι:

• Αλυκές Δροσιάς
• Αστέρια Χαλκίδας
• Λευκαντί
• Πλαζ Καλάμια στη Ν. Αρτάκη

Οι παραλίες πληρούν και τα 33 κριτήρια του Προγράμματος

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ακτές αυτές, πληρούν και τα 33 κριτήρια του Προγράμματος που επικεντρώνονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουόμενων, υγιεινής και προστασίας της Δημόσιας Υγείας, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση για τη βράβευση μίας ακτής με «Γαλάζια Σημαία» είναι η ποιότητα υδάτων σε αυτήν να χαρακτηρίζεται ως «Εξαιρετική». Καμία άλλη διαβάθμιση της ποιότητας, ακόμα και «Καλή», δεν είναι αποδεκτή από το πρόγραμμα.

Η «Γαλάζια Σημαία» αποτελεί ξεχωριστή διάκριση, η οποία βασίζεται στην συνεχή προσπάθεια των Τοπικών Αρχών, των δημοτών και όλων των λουόμενων και παραθεριστών, για ένα καθαρό περιβάλλον στις παραλίες μας. Είναι στο χέρι όλων μας, να σταθούμε συμπαραστάτες και αρωγοί στην προσπάθεια να αυξήσουμε τον αριθμό των ακτών με «Γαλάζια Σημαία», στο Δήμο Χαλκιδέων.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr