
Εύβοια: Αυτή η περιοχή θα έχει πολύωρη διακοπή νερού στις 28/7
Λόγω εκτέλεσης αναγκαστικών εργασιών στο δίκτυο ύδρευσηςΠολύωρη διακοπή νερού θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 28, Ιουλίου σε περιοχή της κοινότητας Μαρμαρίου του Δήμου Καρύστου.
Η ανακοίνωση της υπηρεσίας ύδρευσης
Από την Υπηρεσία Ύδρευσης του Δήμου Καρύστου ανακοινώνεται ότι την ερχόμενη Δευτέρα 28/07/2025, θα υπάρξει προσωρινή διακοπή υδροδότησης σε όλο τον οικισμό ΄΄Φυγιάς΄΄ της Δημοτικής Κοινότητας Μαρμαρίου κατά τις ώρες από τις 07:00 το πρωί έως τις 13:30 το μεσημέρι, λόγω εκτέλεσης αναγκαστικών τεχνικών εργασιών.
Ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Εφιάλτης με την λειψυδρία στην Εύβοια: Αδειάζουν οι δεξαμενές νερού
Σοβαρό πρόβλημα με το νερό στην Εύβοια καθώς τα αποθέματα νερού στερεύουν, εξαιτίας της παρατεταμένης ξηρασίας και των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με τη λειψυδρία.
Η ανακοίνωση του Δήμου Ερέτριας για το πρόβλημα με το νερό
Η λειψυδρία δεν επιτρέπει αλόγιστη χρήση νερού❗️
💧«Όταν καίγεται το σπίτι του γείτονα, περίμενε τη φωτιά στην πόρτα σου» λέει ο θυμόσοφος λαός. Τα τελευταία χρόνια ο όμορος Δήμος Κύμης-Αλιβερίου εκπέμπει SOS για το θέμα του νερού και πλέον πρέπει να λάβουμε υπόψιν το “καμπανάκι” πιο σοβαρά από ποτέ.
💧Η λειψυδρία σε συνδυασμό με την υπερκατανάλωση και την αλόγιστη χρήση νερού έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα υδροδότησης σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα της περιοχής μας.
💧Η κατάσταση είναι πιο προβληματική στο Γυμνό. Αυτοψία στη δεξαμενή έκαναν χθες Σάββατο 19 Ιουλίου ο Δήμαρχος Νίκος Γουρνής και ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΑΥΕ Γιώργος Βράκας διαπιστώνοντας ότι δεν γεμίζει, παρά το γεγονός ότι υπάρχει ροή νερού.
💧Ανεπάρκεια παρατηρείται και στην Αμάρυνθο, γιατί δεν έχει νερό το πηγάδι στον Άγιο Αθανάσιο, το οποίο λειτουργούσε υποστηρικτικά καλοκαιρινούς μήνες. Πάντως, το δυτικό κομμάτι της πόλης (περιοχή Στεφανία), υδροδοτείται κανονικά από τη γεώτρηση των Αγίων Ασωμάτων Ερέτριας.
💧Για τους λόγους αυτούς, εφιστούμε την προσοχή των κατοίκων να μην προβαίνουν σε αλόγιστη κατανάλωση πόσιμου νερού και να μην το χρησιμοποιούν για άρδευση ή άλλες χρήσεις (πισίνες κτλ).
Διαχειριζόμαστε σωστά το νερό για να μην μας λείψει❗️
Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr