Εύβοια: Αγανάκτιση για το κτίριο- «Νταχάου» που στεγάζει το ΕΕΕΕΚ- Τα προβλήματα του σχολείου
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Αγανάκτιση για το κτίριο- «Νταχάου» που στεγάζει το ΕΕΕΕΚ- Τα προβλήματα του σχολείου

«Στα κάγκελα» η Εύβοια για το ΕΕΕΕΚ.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης και υποψήφιοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, με επικεφαλής τη Γρανέτα Τσιβίκα, έδωσαν το παρόν για να στηρίξουν την κινητοποίηση των Γονέων και Κηδεμόνων του ΕΕΕΕΚ Ευβοίας ώστε να μετεγκατασταθεί άμεσα το σχολείο τους σε άλλο κτίριο, καθώς το ήδη υπάρχον βρίθει προβλημάτων υποδομών.

Η Γρανέτα Τσιβίκα στην παρέμβαση της τόνισε ότι “το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν γονείς και παιδιά των ΕΕΕΕΚ δεν είναι σημερινό. Η ιστορία του είναι πάνω από 10 έτη. Αν είναι δυνατόν, να κουβεντιάζουμε εν έτη 2023 για τη μετεγκατάσταση παιδιών ΑμεΑ από ακατάλληλα κοντέινερ σε κατάλληλα! Ενώ δε θα έπρεπε καν να γίνεται συζήτηση, αλλά θα έπρεπε να έχουν εξασφαλισμένη ασφαλή και σύγχρονη σχολική υποδομή με όλες τις αναγκαίες προδιαγραφές!”

Στη συνέχεια αποκάλυψε τις ευθύνες που έχουν η σημερινή Δημοτική και Περιφερειακή Αρχή αλλά και οι προηγούμενες, οι οποίες είναι, όπως τονίζει εγκληματικές και δεν μπορούν να παραγράφουν ούτε με ένα «συγνώμη» ούτε με ένα «λυπούμαστε πολύ» για ότι δεν κάναμε.

“Επανειλημμένα ως Λαϊκή Συσπείρωση και στο Δημοτικό αλλά και στο Περιφερειακό Συμβούλιο, καθώς και με ερωτήσεις στη Βουλή είχαμε επισημάνει το απαράδεκτο της κατάστασης και την αναγκαιότητα να δοθεί άμεσα λύση. Όμως, εμείς τα λέγαμε εμείς τα ακούγαμε!
Προφανώς ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που αφορά παιδιά ΑμεΑ δεν ήταν ούτε και είναι στην προτεραιότητα των υπευθύνων αφού υπολογίζουν τα πάντα ανάλογα με το πόσο τους κοστίζουν. Όπως άλλωστε δεν είναι ούτε οι ανάγκες των υπολοίπων παιδιών που φοιτούν σε σχολεία ακατάλληλα, έχουμε αρκετά από αυτά, χωρίς αντισεισμικό έλεγχο στην πλειονότητα τους. Όπως δεν είναι ούτε η αντιπυρικη και αντιπλημμυρική προστασία του λαού, αφού ο κρατικός μηχανισμός και ο μηχανισμός της Τοπικής Διοίκησης είναι επιλεκτικά ανίκανοι για να μας προστατέψουν. Όσο για τη μειωμένη κρατική χρηματοδοτηση που επικαλείται ο περιφερειάρχης, να θυμίσουμε πως στον αντίποδα αυτης της μειωμένης χρηματοδότησης που αφορα δικές μας ανάγκες, Δήμος και Περιφέρεια παίρνουν κονδυλια εκατομμυρίων ευρώ από την ΕΕ για την ανάπτυξη μεγάλων επιχειρησεων που δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς της «Πράσινης Ανάπτυξης» όπως για παράδειγμα, η διαχείριση απορριμμάτων η οποία οδεύει γοργά προς ιδιωτικοποίηση .Άρα το πρόβλημα είναι βαθύ και πρέπει να προβληματίσει όσες και όσους βρισκονται σήμερα εδώ. Είναι αποτέλεσμα της βαθιά αντιλαϊκής πολιτικής κράτους , Περιφέρειας και Δήμου που έχουν κριτήριο τους τα κέρδη των λίγων και όχι τις ανάγκες των πολλών. Χωρίς καμία καθυστέρηση να ληφθούν μέτρα για την στέγαση των παιδιών σε ασφαλείς δομές και να ξεκινήσει εδώ και τώρα η διαδικασία κατασκευής νέας σύγχρονης δομής που να καλύπτει πλήρως τις ανάγκες αυτών των παιδιών.”

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr