Εύβοια: Αίτημα οικονομικής ενίσχυσης λόγω ακαρπίας της ελιάς
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Αίτημα οικονομικής ενίσχυσης λόγω ακαρπίας της ελιάς

Εύβοια: Στη Βουλή έφτασε το θέμα της οικονομικής ενίσχυσης που χρειάζονται οι ελαιοπαραγωγοί, μετά τη φετινή ακαρπία που σημειώθηκε και τους προκάλεσε προβλήματα.

Η μειωμένη παραγωγή ελαιόλαδου, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ακαρπία της ελιάς, από την οποία «χτυπήθηκε» και η Εύβοια.

Οι ελαιπαραγωγοί στο νησί αντιμετώπισαν τεράστιο πρόβλημα στη φετινή σοδειά, η οποία ήταν μειωμένη αν όχι… ανύπαρκτη.

Με αυτές τις συνθήκες, τα φέρνουν δύσκολα βόλτα και είναι αναγκαία η οικονομική τους ενίσχυση, όπως ανέφερε σε ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Εύβοια, Κατερίνα Καζάνη.

«Οι ελαιοκαλλιεργητές της Εύβοιας βιώνουν μια τραγική κατάσταση, καθώς η φετινή ακαρπία της ελιάς έχει πάρει ποικίλες προεκτάσεις σε παραγωγούς, καταναλωτές, μεταποιητές και εξαγωγείς.

Ταυτόχρονα, στην Βόρεια Εύβοια, οι ελαιοκαλλιεργητές ήρθαν αντιμέτωποι και με τις καταστροφικές πλημμύρες των καιρικών φαινομένων Daniel και Elias με αποτέλεσμα οι ζημιές στις επιχειρήσεις τους σε εξοπλισμό να είναι, σε πολλές περιπτώσεις, ολικές, ενώ στην ίδια περιοχή, στις πυρκαγιές του 2021, κάηκαν 34.000 στρέμματα ελαιοκαλλιεργειών.

Οι δικαιούχοι ελαιοκαλλιεργητές ακόμα αναμένουν οφειλόμενες αποζημιώσεις για τις καταστροφές αυτές», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ερώτησή της.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr