Εύβοια: Ακτοπλοϊκά με έκπτωση- Πότε, για πόσο και πού ισχύουν
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Ακτοπλοϊκά με έκπτωση- Πότε, για πόσο και πού ισχύουν

Τι πρέπει να ξέρουν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σε νησιά και θέλουν να ταξιδέψουν από και προς την Εύβοια για τις γιορτές

Παροχή έκπτωσης στα εισιτήρια των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε δομές εκπαίδευσης των νησιών της χώρας και θέλουν μεταβούν στους τόπους μόνιμης διαμονής τους για τις εορτές, θα παρέχουν ακτοπλοϊκές εταιρείες με το παραπάνω αναμφισβήτητα να αφορά τόσο εκπαιδευτικούς της Εύβοιας όσο και εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε άλλα νησιά και θέλουν να μεταβούν στην Εύβοια ως τελικό προορισμό για τις γιορτές.

Μετά από πρωτοβουλία των υπουργείων Ναυτιλίας και Παιδείας & Θρησκευμάτων θα προσφέρουν στους αναπληρωτές δασκάλους και καθηγητές έκπτωση στα ατομικά τους εισιτήρια καθώς και στα εισιτήρια των οχημάτων τους (ΙΧ και δίκυκλα), για το διάστημα από 20/12/2022 έως και 09/01/2023, η οποία θα αφορά στην κάλυψη των μετακινήσεων των εκπαιδευτικών από και προς το νησί, στο οποίο έχουν αναλάβει υπηρεσία.

Η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος της διαρκούς μέριμνας, αλλά και της ουσιαστικής αναγνώρισης του έργου των εκπαιδευτικών μας, οι οποίοι επιτελούν ιδιαίτερο λειτούργημα και προσφέρουν τα μέγιστα στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Συγκεκριμένα, οι εταιρείες που προσφέρουν μειωμένες τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια είναι οι εξής :

Anek Lines : έκπτωση 50% στους επιβάτες και στα οχήματά τους

Superfast Ferries : έκπτωση 50% στους επιβάτες και στα οχήματά τους

Fast Ferries : έκπτωση 30% στους επιβάτες και 20% στα οχήματά τους

GoldenStar Ferries : έκπτωση 30% στους επιβάτες και 20% στα οχήματά τους

Zante Ferries : έκπτωση 50% στους επιβάτες και στα οχήματά τους

Attica Group ( Blue Star Ferries, Super Fast Ferries, Hellenic Seaways) : έκπτωση 50% στους επιβάτες και στα οχήματά τους

Αιγαίον Πέλαγος : έκπτωση 50% στους επιβάτες και στα οχήματά τους

Minoan Lines : έκπτωση 50% στους επιβάτες και στα οχήματά τους

Dodekanhsos Seaways : έκπτωση 50% στους επιβάτες

Seajets : έκπτωση 50% στους επιβάτες και στα οχήματά τους

Ειδικά για την ακτοπλοική σύνδεση της χώρας μας με την Εύβοια υπενθυμίζεται εξάλλου πως υφίσταται πέραν της διάταξης για τους εκπαιδευτικούς:

Eκπτωση 40% στα οχήματα για αυθημερόν μετάβαση στην Κύμη και επιστροφή. (Δεν αφορούσε το χρονικό διάστημα από 20/7 έως 21/9).

Η προσφορά ισχύει από Δευτέρα έως Πέμπτη.

Έκπτωση 10% στα εισιτήρια επιστροφής όλων των κατηγοριών για ταυτόχρονη έκδοση και της επιστροφής ισχύει για την γραμμή Σποράδων Aller- Retour, (δεν αφορά την γραμμή ” Κύμη- Σκύρος”.

Έκπτωση 25% για group 25 ατόμων και άνω.

Η Ναυτική Εταιρία Σκύρου στο πλαίσιο των δράσεων της εταιρικής κοινωνικής της ευθύνης και με γνώμονα την κοινωνική προσφορά, αποφάσισε την παροχή έκπτωσης 15% από την Δευτέρα 19/9/2022 έως και 31/12/2022 για τις ημέρες Παρασκευή έως και
Κυριακή, για όλα τα δρομολόγια των ημερών αυτών και αφορά σε εισιτήρια ατομικά, ΙΧ, μοτοσυκλετών και φορτηγών δημόσιας χρήσης.
Ως εκ τούτου το κόστος εκάστου ατομικού εισιτηρίου διαμορφώνετε στα 16€ (αντί 19€) και το κόστος μετακίνησης οχημάτων διαμορφώνετε στα 33€ (αντί 39 € ) για οχήματα μέχρι 4,25μ και στα 44 € (αντί 52€>) για οχήματα μεγαλύτερα από 4,25μ αντίστοιχα.

Για τους συνταξιούχους ναυτικούς ΝΑΤ ισχύει παροχή έκπτωσης 30%, στη διάρκεια του προαναφερόμενου χρονικού διαστήματος.

Υπενθυμίζουμε ότι τις ημέρες Δευτέρα έως Πέμπτη ισχύουν οι τιμές των επιδοτούμενων εισιτηρίων.

Για τα απαραίτητα δικαιολογητικά έκδοσης των εκπτωτικών εισιτηρίων οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνούν με τις ως άνω αναγραφόμενες εταιρείες.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης και η Υφυπουργός Παιδείας κα Ζέτα Μακρή ευχαριστούν θερμά τις ακτοπλοϊκές εταιρείες για την, όπως πάντα, αγαστή συνεργασία και την έμπρακτη ανταπόκρισή τους.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr