Εύβοια: Άμεση αποκατάσταση των δυσλειτουργιών στους σιδηροδρόμους μετά το περιστατικό στο Βαθύ Αυλίδας
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Άμεση αποκατάσταση των δυσλειτουργιών στους σιδηροδρόμους μετά το περιστατικό στο Βαθύ Αυλίδας

Επιστολή για την άμεση λήψη μέτρων στις σιδηροδρομικές διαβάσεις της Αυλίδας απέστειλε η Δήμαρχος Χαλκιδέων
Την άμεση αποκατάσταση των δυσλειτουργιών στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Εύβοιας ζητάει ο δήμος Χαλκιδέων, μετά το περιστατικό που σημειώθηκε στο Βαθύ Αυλίδας.
Συγκεκριμένα, η δήμαρχος Χαλκιδέων απέστειλε επιστολή προς τη Διεύθυνση Συστημάτων Ηλεκτρομηχανολογικών Εγκαταστάσεων Σηματοδότησης και Ηλεκτροκίνησης (ΔΙΣΗΣΗΚ), με την ένδειξη του κατεπείγοντος, ενώ είχε και τηλεφωνική επικοινωνία με τη Διοίκηση του ΟΣΕ, επισημαίνοντας τον υπαρκτό κίνδυνο της λειτουργίας των σιδηροδρομικών διαβάσεων της Δημοτικής Ενότητας Αυλίδος και ζητώντας τις άμεσες ενέργειες, για τη διασφάλιση της ασφάλειας πεζών και οχημάτων.
Την επιστολή κοινοποίησε στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιώργο Γεραπετρίτη, τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ κ. Παναγιώτη Τερεζάκη και τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανό.
Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή:
«Το μεσημέρι της Κυριακής 26 Μαρτίου 2023 έλαβε χώρα ένα σοβαρό συμβάν, με κίνδυνο τραγικής σύγκρουσης Ι.Χ. οχήματος με την αμαξοστοιχία που πραγματοποιεί το δρομολόγιο Χαλκίδα-Αθήνα, και συγκεκριμένα, η προστατευτική μπάρα της διάβασης στο Βαθύ Αυλίδας του Δήμου Χαλκιδέων, η οποία βρίσκεται απέναντι από το Γυμνάσιο και Λύκειο, ήταν ανοιχτή. Την ίδια ώρα Ι.Χ. αυτοκίνητο επιχείρησε να περάσει τις σιδηροδρομικές γραμμές και ευτυχώς ο οδηγός διατήρησε την ψυχραιμία του, όταν είδε την αμαξοστοιχία να έρχεται προς τα πάνω του και πρόλαβε να κάνει όπισθεν.
Στη Δημοτική Ενότητα Αυλίδας του Δήμου Χαλκιδέων υπάρχουν συνολικά εφτά ανισόπεδες σιδηροδρομικές διαβάσεις. Οι πέντε είναι εντός οικισμού. Η μία μόνο εξ αυτών λειτουργεί με υπάλληλο, υπεύθυνο για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας της διάβασης. Οι λοιπές, λειτουργούν με ειδικό μηχανισμό .
Επειδή έχετε την αποκλειστική ευθύνη της σωστής λειτουργίας και φύλαξης των συγκεκριμένων διαβάσεων.
Επειδή το συμβάν της Κυριακής θα μπορούσε να εξελιχθεί τραγικά.
Επειδή είναι αδιανόητο να μη λειτουργούν σωστά οι διαβάσεις αυτές και να μην εξασφαλίζεται πλήρως η ασφάλεια των οχημάτων και των πεζών.
Σας καλούμε να αποκαταστήσετε άμεσα οποιαδήποτε δυσλειτουργία στο μηχανολογικό σύστημα και μέχρι την ολοκλήρωση των απαιτούμενων εργασιών, να υπάρχει ανθρώπινη παρουσία και φύλαξη, από αρμόδιο προς τούτο, υπάλληλό σας.
Ζητούμε επίσης να μας ενημερώσετε άμεσα για τις ενέργειές σας.».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr