Εύβοια: Αναφορά στη Βουλή για τις ανεμογεννήτριες
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Αναφορά στη Βουλή για τις ανεμογεννήτριες

Το μείζον θέμα με τις ανεμογεννήτριες στην Εύβοια τέθηκε για μια ακόμη φορά στην Ολομέλεια της Βουλής.

Πρόκειται για το αιολικό πάρκο στην περιοχή Λιβαδάκι στη Κάρυστο, όπου δημιούργησε έντονες αντιδράσεις στους κατοίκους της περιοχής οι οποίοι είχαν πραγματοποιήσει σειρά κινητοποιήσεων.

O Βουλευτής Συμεών Κεδίκογλου, εν όψει της κινητοποίησης του Δήμου, των φορέων και της τοπικής κοινωνίας της Καρύστου στα Δικαστήρια Χαλκίδας στις 15 Μαΐου, αναδεικνύει άμεσα στη Βουλή την ομόφωνη Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρύστου κατά της έγκρισης της νέας εγκατάστασης αιολικού πάρκου στην περιοχή από το Λιβαδάκι έως το Λυκόρεμα. Είναι αναγκαία η συμπαράσταση στους φορείς και τους δημότες της Καρύστου, η οποία δεν αντέχει επιπλέον επιβάρυνση με αιολικά πάρκα και μπαταρίες αποθήκευσης ενέργειας, όπως είχε επισημάνει ο ίδιος σε πρόσφατη ομιλία του στη Βουλή.

Ο Βουλευτής Συμεών Κεδίκογλου καταθέτει ως Αναφορά, προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, την Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρύστου (Α.Π. 53/2024, 29/04/2024), με θέμα την έντονη αντίθεση του Δήμου στην πρόσφατη έγκριση εγκατάστασης ανεμολογικού ιστού και την επικείμενη εγκατάσταση αιολικών πάρκων στην περιοχή Λιβαδάκι – Λυκόρεμα.                                                                                                                                                      

Συγκεκριμένα, ο Δήμος κάνει γνωστή τη θέληση του ιδίου και σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας να μην δεχτούν το συγκεκριμένο έργο που θα επιβαρύνει με μη αναστρέψιμες συνέπειες τον τόπο τους, και εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του στους θεσμικούς εκπροσώπους της Εύβοιας και της κεντρικής κυβέρνησης.

Επιπλέον, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει ομόφωνα τη συμμετοχή του Δήμου, αλλά και των φορέων και των δημοτών της πόλης στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Μαΐου στα δικαστήρια της Χαλκίδας κατά την διάρκεια της εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων εναντίον της εγκατάστασης του ανεμολογικού ιστού και των ανεμογεννητριών στην εν λόγω περιοχή.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr