Εύβοια: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για τις συμβουλευτικές υπηρεσίες σε αγρότες
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για τις συμβουλευτικές υπηρεσίες σε αγρότες

Συμβουλευτικές υπηρεσίες στους αγρότες της Εύβοιας παρέχει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Ανακοινώθηκαν την Δευτέρα 27 Μαρτίου, από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τα προσωρινά αποτελέσματα για τις αιτήσεις στήριξης του υπο-Μέτρου 2.1 για τις γεωργικές συμβουλές του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, τα οποία αφορούν τους αγρότες της Εύβοιας αλλά και της υπόλοιπης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

 

Έχουν ήδη ανακοινωθεί τα αποτελέσματα για άλλες έξι Περιφέρειες της χώρας και συνεχίζεται ο έλεγχος για τη σταδιακή ανακοίνωση και των υπόλοιπων.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «μετά το χρονικό διάστημα, στο οποίο δίνεται η δυνατότητα υποβολής προσφυγών και την εξέταση αυτών, θα οριστικοποιηθούν οι πίνακες δικαιούχων και θα ξεκινήσει η υλοποίηση του υπο-Μέτρου. Με το υπο-Μέτρο 2.1 δίνεται η δυνατότητα στους γεωργούς να έχουν συμβουλευτική υποστήριξη κατά τη διαχείριση της εκμετάλλευσής τους, χωρίς οικονομική επιβάρυνση. Οι συμβουλευτικές υπηρεσίες θα παρέχονται από πιστοποιημένους φορείς που διαθέτουν εξειδικευμένους Γεωργικούς Συμβούλους. Οι φορείς και οι Γεωργικοί Σύμβουλοί τους έχουν πιστοποιηθεί από τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ.

Το υπο-Μέτρο 2.1 συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ) και το Ελληνικό Δημόσιο με ποσοστό 100%».

 

 

Οι ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων, εκτός από τη δημοσιοποίηση στη Διαύγεια (https://diavgeia.gov.gr/), αναρτώνται στις ιστοσελίδες του ΥΠ.Α.Α.Τ. www.agrotikianaptixi.gr και www.minagric.gr.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr