Εύβοια: Άνοιξε τις πύλες του το μεγάλο παζάρι του Αυλωναρίου- Κλίμα ενθουσιασμού από τους επισκέπτες
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Άνοιξε τις πύλες του το μεγάλο παζάρι του Αυλωναρίου- Κλίμα ενθουσιασμού από τους επισκέπτες

Ο εμβληματικός θεσμός για την Εύβοια ξεκίνησε στη 13:00.

Το μεγάλο γεγονός της Εύβοιας, το παζάρι του Αυλωναρίου άνοιξε πλέον και επίσημα τις πύλες, μετά από δύο χρόνια παύσης εξαιτίας των μέτρων για την πανδημία κορωνοιού.

Ο εμβληματικός θεσμός για τον δήμο Κύμης Αλιβερίου ξεκίνησε στη 13:00, το μεσημέρι. Στα εγκαίνια που πραγματοποιήθηκαν πριν από λίγο στο Αυλωνάρι έδωσαν το παρών, ο δήμαρχος Θανάσης Μπουραντάς, ο αντιδήμαρχος Χρήστος Σαμαράς, ο Πρόεδρος του δημοτικού Συμβουλίου, Ζέρβας Γεώργιος, ο αντιδήμαρχος Αλέξανδρος Θεοδώρου, ο αντιδήμαρχος Νίκος Μπαράκος, ο αντιδήμαρχος Νίκος Μαστροκώστας και η  υποψήφια βουλευτής της ΝΔ στην Εύβοια Σοφία Νικολάου.

 

Το παζάρι του Αυλωναρίου είναι μια διοργάνωση που έχει βαθιές ρίζες στην τοπική κοινωνία και οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως οι συμμετοχές των εμπόρων, μετά από δύο χρόνια αποχής, αγγίζουν το 95%.

Σημειώνεται πως ο Δήμος θα διαθέτει ειδικό γραφείο πληροφοριών για τους επισκέπτες ενώ το υπεραστικό ΚΤΕΛ Ευβοίας με σταθμό στην Κύμη, στο πλαίσιο εξυπηρέτησεις του κοινού που θέλει να μεταβεί στο Αυλωνάρι, δημοποίησε πίνακα σχετικών δρομολογίων.

Σε κάθε περίπτωση, παρά το γεγονός πως το σημαντικό, για την τοπική κοινωνία γεγονός, αναμένεται να προσελκύσει πλήθος τουριστών και ντόπιων που επιθυμούν να περάσουν ευχάριστες ώρες κάνοντας την βόλτα τους και ψωνίζοντας, ο καιρός δεν είναι σύμμαχος αφού το σκηνικό στην περιοχή είναι καθόλα φθινοπωρινό με έντονη συννεφιά να παρατηρείται, όπως αποτυπώνεται και στις σχετικές φωτογραφίες στην περιοχή.

Οι προβλέψεις για τον καιρό κατά την διάρκεια διεξαγωγής του προβλημάτιζαν εξ αρχής μεν καθώς όπως υπενθυμίζεται, σύμφωνα με τις προγνώσεις του καιρού από το πρωί της Παρασκευής αναμένονταν κάποιες συννεφιές με διάσπαρτες βροχές στη Νότια Εύβοια, ωστόσο το γεγονός αυτό δεν αναμένεται να πτοήσει το κοινό.

Oι έμποροι έχουν φτιάξει τους πάγκους τους, ενώ μερικοί ακόμη βρίσκονται εν μέσω πυρετωδών προετοιμασιών προκειμένου να τελειοποιήσουν τον χώρο που διαθέτουν ολοκληρώνοντας το στήσιμο των προιόντων ώστε να είναι έτοιμοι να εξυπηρετήσουν τους πελάτες.

Σημειώνεται πως το παζάρι του Αυλωναρίου εκτός από τους μεγάλους, θα απολαύσουν ιδιαιτέρως και οι μικροί μας φίλοι αφού πολλά παιχνίδα αλλά και τρία λούνα παρκ έχουν δημιουργηθεί σε τρία διαφορετικά σημεία του παζαριού ώστε τα παιδιά να περάσουν όμορφα και ξένιαστα.

Ενδεικτική είναι εξάλλου και μια πρώτη εκτίμηση από πλευράς εμπόρων που μετέχουν στο παζάρι, στο evima.gr, οι οποίοι και εκφράζουν την αισιοδοξία και την ελπίδα τους για μια καλή εικόνα τζίρου, μετά από 2 χρόνια μη λειτουργίας του παζαριού, χωρίς να υποτιμούν παράλληλα τον βαθμό που αναμφισβήτητα έχει επηρεάσει το τοπίο της αγοράς η ακρίβεια και η ενεργειακή κρίση.

 

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr