Εύβοια: «Απειλή για τα περιβόλια μας τα αγριογούρουνα», λένε αγρότες στο evima.gr
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: «Απειλή για τα περιβόλια μας τα αγριογούρουνα», λένε αγρότες στο evima.gr

Συνεχίζεται η επέλαση των αγριογούρουνων στην Εύβοια

Μεγάλος είναι ο προβληματισμός των αγροτών για τα περιβόλια τους και την επέλαση των αγριογούρουνων που εδώ και αρκετά μεγάλο διάστημα έχουν κάνει την εμφάνισή τους  σε αρκετές περιοχές της Εύβοιας ρημάζοντας περιβολια και περιουσίες στο πέρασμά τους.

 

Συγκεκριμένα, τα ζώα κατεβαίνουν σε πολύ χαμηλές περιοχές, σε κεντρικούς δρόμους, όπου δεν διστάζουν ακόμα και να μπαίνουν στις στάνες με τα ζώα και τις ρημάζουν, τρώνε τα πάντα, ενώ αποτελούν μεγάλη απειλή για τους αγρότες, καθώς ρημάζουν τις καλλιέργειες.

 

 

Εδώ και αρκετούς μήνες η εμφάνιση των αγριογούρουνων έχει γίνει σύνηθες φαινόμενο στην Εύβοια, όπως δυστυχώς και τα ατυχήματα με αυτά, καθώς από τη μία εκείνα δεν είναι και τόσο εξοικειωμένα με αυτοκίνητα και κίνηση, αλλά παράλληλα από την άλλη το ίδιο ισχύει και για τους κατοίκους της Εύβοιας, που δεν έχουν συνηθίσει να πρέπει να προσέχουν τόσο πολύ μήπως και πεταχτεί κάποιο αγριογούρουνο μπροστά τους.

 

Αγρότες από τον Άγιο Γεώργιο Αυλωναρίου μιλώντας στο evima.gr, αναφέρουν ότι, τον χειμώνα η κατάσταση, λόγω της υγρασίας ήταν λίγο πιο ανεκτή, ωστόσο μεγάλη είναι η ανησυχία για τα νέα περιβόλια, που θα ξεκινήσουν να φυτεύουν από τον Απρίλιο όταν η υγρασία θα περιοριστεί στα ποτιζόμενα καλοκαιρινά περιβόλια.

Τα αγριογούρουνα συνεχίζουν να έρχονται στην περιοχή από τα βορειοδυτικά, δείχνοντας μία προτίμηση στις ελιές, καθώς σε ελαιώνες έχουν παρατηρηθεί αρκετά σκαψίματα.

 

Όπως αναφέρει αγρότης στο evima.gr, η ανησυχία προκύπτει από το γεγονός ότι «όταν πλέον στεγνώσει ο τόπος τα αγριογούρουνα θα ψάξουν να βρουν υγρασίες για να σκάψουν και θα βρουν τα αρδευόμενα περιβόλια για να το κάνουν. Και είναι πάρα πολύ άσχημη αίσθηση να πηγαίνεις το πρωί στο περιβόλι σου το οποίο με κόπο, μεράκι και χρήματα φροντίζεις και να το βλέπεις οργωμένο από αγριογούρουνα λες και έχει περάσει τρακτέρ. Πάνε οι ελπίδες σου περίπατο για να απολαύσεις τους καρπού του καθημερινού κόπου σου»

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr