Εύβοια: Αποστρατεύεται ο διοικητής της Σχολής Πεζικού Χαλκίδας
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Αποστρατεύεται ο διοικητής της Σχολής Πεζικού Χαλκίδας

Ο Υποστράτηγος Λύσανδρος Ξηρογιάννης του Βασιλείου γεννήθηκε στις 28 Οκτωβρίου 1966 στην Καλαμάτα και κατάγεται από το χ. Στρέφιον του Ν. Μεσσηνίας. Ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές στη Μεσσήνη και στα Μέγαρα.

Αποστρατεύεται ο Διοικητής της Σχολής Πεζικού Χαλκίδας, Λύσανδρος Ξηρογιάννης.

 

Ο μέχρι τώρα (και από το Μάρτιο του 2022, δηλ. επί ένα έτος) Διοικητής της Σχολής Πεζικού Χαλκίδας, Υποστράτηγος Λύσανδρος Ξηρογιάννης τερματίζει τη θητεία του και αποχωρεί με το βαθμό του Αντιστρατήγου ε.α.

Ο Υποστράτηγος Λύσανδρος Ξηρογιάννης του Βασιλείου γεννήθηκε στις 28 Οκτωβρίου 1966 στην Καλαμάτα και κατάγεται από το χ. Στρέφιον του Ν. Μεσσηνίας. Ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές στη Μεσσήνη και στα Μέγαρα.

Εισήλθε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1984 και αποφοίτησε το 1988, ονομασθείς Ανθυπολοχαγός Πεζικού.
Προήχθη στο βαθμό του Υπολοχαγού το 1991, του Λοχαγού το 1995, του Ταγματάρχη το 2001, του Αντισυνταγματάρχη του 2007, του Συνταγματάρχη το 2013 του Ταξιάρχου το 2019 και του Υποστρατήγου το 2022.
Αρχικά, τοποθετήθηκε ως Διμοιρίτης. στο 11ο ΣΠ. Ακολούθως, ως κατώτερος Αξιωματικός, υπηρέτησε ως Διμοιρίτης, Διοικητής Λόχου και Αξιωματικός 3ου-4ου Γραφείων στο 588 ΤΕΑ, ως Διοικητής Λόχου Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων Οπλιτών στο 9ο ΣΠ, ως Διοικητής του Ανεξάρτητου 10ου Λόχου Αντιαρματικών, ως Υποδιοικητής στο 561 Μ/Κ ΤΠ, καθώς και ως Διοικητής στο 535 Μ/Κ ΤΠ και στο 2ο Τάγμα Ευελπίδων. Επιπρόσθετα, ως Επιτελής υπηρέτησε ως Δντής στα 2ο-3ο ΕΓ της 36 ΔΤΕ, στο 4ο ΕΓ του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Βαρέων Όπλων του Πεζικού (ΚΕΒΟΠ), και ως Τμηματάρχης στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς στη Λευκωσία και στη Διεύθυνση Επιχειρήσεων (Α1) του ΓΕΕΘΑ.
Από προαγωγής του στο βαθμό του Ταξιάρχου τοποθετήθηκε, από 14 Μαρ 19 έως 24 Μαρ 20, ως Διοικητής στην 30 Μ/Κ ΤΑΞ ΠΖ «ΤΟΜΟΡΙΤΣΑ» και ακολούθως στο Γενικό Επιτελείο Στρατού, τον Μαρ 20 ως Διευθυντής της Διεύθυνσης Επιστρατεύσεως-ΓΕΣ/ΔΕΠΣ (Α4) και τον Μαρ 21 ως Διευθυντής της Διεύθυνσης Επιχειρήσεων-ΓΕΣ/ΔΕΠΙΧ (Α1).
Παρακολούθησε επιτυχώς όλα τα Σχολεία του Όπλου του Πεζικού και φοίτησε στη ΣΔΙΕΠ στην ΑΔΙΣΠΟ και στη ΣΕΘΑ.
Κατέχει μεταπτυχιακό με τίτλο «Applied Strategy for International Security» του Πανεπιστημίου του Plymouth.
Ομιλεί την Αγγλική γλώσσα.
Στον Υποστράτηγο Λύσανδρο Ξηρογιάννη έχει απονεμηθεί το σύνολο των προβλεπομένων για το βαθμό και τα καθήκοντά του, Μεταλλίων και Διαμνημονεύσεων.
Είναι παντρεμένος με την κα Βασιλική Μάρκου (εκπαιδευτικό Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης) και έχουν δύο (2) τέκνα. Την Ειρήνη (Ψυχολόγο) και τον Βασίλειο (απόφοιτο της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων και νυν Σημαιοφόρο Μάχιμο του ΠΝ).

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr