Εύβοια: Αποζημιώνονται οι συκοπαραγωγοί – Ποιοι παίρνουν 115 ευρώ ανά στρέμμα καλλιέργειας
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Αποζημιώνονται οι συκοπαραγωγοί – Ποιοι παίρνουν 115 ευρώ ανά στρέμμα καλλιέργειας

Άμεση θα είναι η πίστωση στους λογαριασμούς των δικαιούχων παραγωγών ξηρών σύκων της Βόρειας Εύβοιας, των αποζημιώσεων για τις καταστροφές που υπέστησαν από τις πυρκαγιές του 2021.

Στην άμεση καταβολή των χρημάτων προς τους δικαιούχους θα προχωρήσει μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη (12/4), ο ΟΠΕΚΕΠΕ, όπως εξήγησε ο πρόεδρος του οργανισμού, Ευάγγελος Σημανδράκος, στον βουλευτή Εύβοιας Θανάση Ζεμπίλη.

Τις προηγούμενες ημέρες Ζεμπίλης και Σημανδράκος είχαν συνάντηση με αντικείμενο το συγκεκριμένο θέμα και σήμερα (11/4), ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ ενημέρωσε τον κ. Ζεμπίλη για τις εξελίξεις και την καταβολή των χρημάτων στους συκοπαραγωγούς της Εύβοιας.

Ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, με τον βουλευτή Εύβοιας, Θανάση Ζεμπίλη

Οι ενισχύσεις στους παραγωγούς ξηρών μη μεταποιημένων σύκων της Βόρειας Εύβοιας, που υπέστησαν ζημίες από τις πυρκαγιές του 2021, θα καταβληθούν έως αύριο. Μάλιστα, αυτό επιβεβαιώθηκε και από τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στην οποία αναφέρονται οι δικαιούχοι αλλά και τα ποσά που θα λάβουν.

Οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες θα πάρουν 115 ευρώ ανά στρέμμα καλλιέργειας, ενώ όσοι δεν είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες θα πάρουν το 50% του ποσού.

Η ανακοίνωση:

«Πιστώνεται άμεσα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων παραγωγών ξηρών μη μεταποιημένων σύκων της Βόρειας Εύβοιας, η ενίσχυση ήσσονος σημασίας (de minimis) όπως προέβλεπε η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Β’ 6644/22.12.2022), στο πλαίσιο στήριξής τους λόγω της σοβαρής μείωσης του εισοδήματός τους που υπέστησαν από την καταστροφική πυρκαγιά του 2021.

Δικαιούχοι είναι οι παραγωγοί σύκων στους Δήμους Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας και Ιστιαίας – Αιδηψού, που έχουν υποβάλλει ενιαία αίτηση ενίσχυσης για το έτος 2021, διατηρούν παραγωγικά δένδρα και τουλάχιστον ένα  στρέμμα καλλιέργειας.

Το ύψος του ποσού καθορίζεται σε 115 € ανά στρέμμα καλλιέργειας σύκων για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, ενώ στην περίπτωση των μη κατά κύριο επάγγελμα αγροτών, η εν  λόγω ενίσχυση, προς την πληττόμενη αγροτική εκμετάλλευση περιορίζεται στο 50% του ποσού που θα λάβουν οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες»

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr