Εύβοια: Άσκηση ετοιμότητας της Πυροσβεστικής στο Νοσοκομείο Χαλκίδας
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Άσκηση ετοιμότητας της Πυροσβεστικής στο Νοσοκομείο Χαλκίδας

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χαλκίδας πραγματοποιεί άσκηση ετοιμότητας στο νοσοκομείο Χαλκίδας

Άσκηση ετοιμότητας θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου Χαλκίδας από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χαλκίδας, με την ονομασία «Σεισίχθιων 2023».

 

 

Η άσκηση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Μαρτίου και το νοσοκομείο ενημερώνει επισκέπτες και ασθενείς προκειμένου να μην προκληθεί αναστάτωση.

 

Εύβοια: Άσκηση ετοιμότητας στην Αμάρυνθο για τους σεισμούς

Άσκηση ετοιμότητας για ενδεχόμενο σεισμό πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό σχολείο της Αμαρύνθου

 

Άσκηση ετοιμότητας για περίπτωση σεισμού πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό σχολείο Αμαρύνθου από την ομάδα Αμαρύνθιας Άρτεμις με την επανδρωμένη εποχούμενη περιπολία ετοιμότητας και πεζοπόρο τμήμα 4 Εθελοντών Διασωστών.
«Στα πλαίσια αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών και άμεσης διαχείρισης συνεπειών που τυχόν προκύψουν από εκδήλωση σεισμών σύμφωνα με το σχεδίο με την κωδική ονομασία «ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ» και ύστερα από πρωτοβουλία και πρόταση του Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Αμαρύνθου, κυρίου Χριστογεώργου Κωνσταντίνου, πραγματοποιήθηκε άσκηση ετοιμότητας για περίπτωση σεισμού. Στην άσκηση ετοιμότητας πήρε μέρος η ομάδα της Αμαρύνθιας Άρτεμις με επιτυχία, αποτελούμενη από την επανδρωμένη εποχούμενη περιπολία ετοιμότητας και πεζοπόρο τμήμα 4 Εθελοντών Διασωστών.
Το σενάριο της άσκησης περιελάμβανε συντεταγμένη έξοδο των μαθητών με ασφάλεια από τις αίθουσες με τις υποδείξεις και την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών καθώς επίσης και κτηριακή έρευνα των εθελοντών για τυχόν θύματα και διάσωση αυτών. «Η μικρή Σοφούλα» με την συναίνεση των γονιών της συνέδραμε στην άσκηση ως “θύμα” και με την βοήθεια των εθελοντών απεγκλωβίστηκε και διασώστηκε πραγματοποιώντας το σενάριο της άσκησης με επιτυχία. Ακολούθησε συζήτηση και ενημέρωση των μαθητών με εθελοντές και εκπαιδευτικούς για το πως συμπεριφερόμαστε σε περίπτωση σεισμού.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr