Εύβοια: «Μπλόκο» από το υπουργείο για την ακτοπλοϊκή διασύνδεση Πευκίου-Β. Σποράδων
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: «Μπλόκο» από το υπουργείο για την ακτοπλοϊκή διασύνδεση Πευκίου-Β. Σποράδων

Την ανάγκη προκήρυξης νέου διαγωνισμού για την ακτοπλοϊκή διασύνδεση Πευκίου-Β. Σποράδων έφερε στη Βουλή η Κατερίνα Καζάνη.

Την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής απάντησε στην ερώτηση της βουλευτού Ευβοίας κ. Κατερίνας Καζάνη με θέμα «Ανάγκη προκήρυξης νέου διαγωνισμού για την ακτοπλοϊκή διασύνδεση Πευκίου-Β. Σποράδων».

Η κα Καζάνη με την ερώτηση αυτή τόνιζε την σημασία ύπαρξης της ακτοπλοϊκής σύνδεση Πευκίου-Β. Σποράδων και τα οφέλη που η περιοχή της Β. Εύβοιας θα αποκομούσε, ενώ απευθυνόμενη στον αρμόδιο Υπουργό, έθετε το ερώτημα του αν υπήρχε η βούληση προς προκήρυξη νέου διαγωνισμού.

Η απάντηση του Υπουργείου

Σύμφωνα με την απάντηση του Υπουργείου, δεν προβλέπεται προκήρυξη νέου διαγωνισμού για την παρούσα χρονιά, αλλά το αίτημα δύναται να εξεταστεί από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών για την επόμενη δρομολογιακή περίοδο, δηλαδή το 2025.

«Καμπανάκι» από Καζάνη

Δυστυχώς, άλλη μια τουριστική περίοδος πρόκειται να χαθεί εξαιτίας της αδιαφορίας που επιδεικνύει η ηγεσία του Υπουργείου, και η Κυβέρνηση εν γένει, ως προς την ανάπτυξη της Β. Εύβοιας.

Η βουλευτής, πάντως, του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής θα συνεχίσει να προωθεί το αίτημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με τις Σποράδες και να αναδεικνύει προς επίλυση τα τοπικά προβλήματα της περιοχής.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr