Εύβοια: «Μπλόκο» στις ανεμογεννήτριες βάζουν οι κάτοικοι – Στο σημείο η αστυνομία
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: «Μπλόκο» στις ανεμογεννήτριες βάζουν οι κάτοικοι – Στο σημείο η αστυνομία

Κάτοικοι της Καρύστου συγκεντρώθηκαν στις έξι το πρωί της Τρίτης 16, Απριλίου προκειμένου να εμποδίσουν την ανέγερση ιστού ανεμογεννήτριας

Στα κάγκελα βρίσκονται κάτοικοι της Εύβοιας  για την εγκατάσταση νέων ανεμμογεννητριών, παίρνοντας την κατάσταση στα χέρια τους βάζουν στοπ στις εργασίες εγκατάστασης του ανεμολογικού ιστού στην Κάρυστο.

Αυτή την ώρα κάτοικοι της Καρύστου βρίσκονται στην είσοδο του δρόμου της Σφυριδούπολης, για να εμποδίσουν τις ανεμογεννήτριες στο Λιβαδάκι.

Ευρεία σύσκεψη έγινε το βράδυ της Δευτέρας 15 Απριλίου στην αίθουσα του Επιμελητηρίου, με συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Καρύστου Πολυχρόνη Πολυχρονίου και της Αντιδημάρχου Μαρίας Κανέλλου Χουντάση, του Επικεφαλής της Ελλάσονος Αντιπολίτευσης Βαγγέλη Σφυρίδη της Δημοτικής Συμβούλου Άντας Γάσπαρη , προέδρων και μελών συλλόγων της Περιοχής και πολιτών.

Το θέμα ήταν η αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με τις εργασίες για τον ανεμολογικό ιστό στην Σφυριδούπουλη θέση Κούρμαλη, για τα αιολικά σε Λιβαδάκι και Λυκόρεμα.

Η απόφαση ήταν να απευθυνθεί κάλεσμα για σήμερα Τρίτη το πρωί στις 6.30 στην είσοδο του δρόμου προς Σφυριδούπολη.

Έτσι κι έγινε και σήμερα το πρωί κάτοικοι της Καρύστου πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας για να εμποδίσουν την ανέγερση ιστού ανεμμογεννήτριας αλλά και να αποτρέψουν την είσοδο των εργαζομένων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του evima.gr στο σημείο βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Σε αυτό το σημείο έχει αποφασιστεί να τοποθετηθεί ιστός

Εικόνες από τη διαμαρτυρία

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr