Ειδησεις ευβοια

Εύβοια- Χαλκίδα: Αλλάζει τοποθεσία η λαϊκή της Τετάρτης- Πού θα γίνεται

Η λαϊκή αγορά της Τετάρτης στην πόλη της Εύβοιας, Χαλκίδα μεταφέρεται αφού περί αυτού αποφάσισε και εισηγήθηκε ομόφωνα η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Χαλκιδέων στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Εύβοια- Χαλκίδα: Αλλάζει τοποθεσία η λαϊκή της Τετάρτης- Πού θα γίνεται

Μεταφέρεται από την οδό Αποστόλη, από όπου και λειτουργούσε μέχρι πρόσφατα, στην οδό Γιαννίτση η Λαική που πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη στην πόλη της Χαλκίδας στην Εύβοια.

Συγκεκριμένα, η Λαϊκή μεταφέρεται από την οδό Αποστόλη που λειτουργεί τώρα, στην οδό Γιαννίτση, από την οδό Μιαούλη έως την οδό Νεοφύτου για χρονικό διάστημα ενός έτους από τη μετεγκατάστασή της.

Παράλληλα θα συνεχίσει να πραγματοποιείται όπως πραγματοποιείται μέχρι και σήμερα, δηλαδή με τη συμμετοχή του 50% των πωλητών σύμφωνα με την πρόταση της Επιτροπής Λαϊκών Αγορών, λόγω στενότητας των δρόμων, λόγω covid 19 και για τη διευκόλυνση και τη μη όχληση των κατοίκων της περιοχής.

Το παραπάνω αποφάσισε και εισηγήθηκε ομόφωνα η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Χαλκιδέων στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η λαϊκή αγορά της Τετάρτης στο κέντρο της πόλης μεταφέρεται σε παράλληλο δρόμο ίδιου μήκους για να γίνεται γρήγορη μεταφορά των πωλητών που υπάρχουν σήμερα στις ίδιες θέσεις κάθε φορά που κατέχουν και σήμερα, χωρίς να χρειάζεται η διαδικασία κατανομής θέσεων.

Οι κενές θέσεις που θα προκύπτουν από εγκατάλειψη ή συνταξιοδότηση πωλητή θα αναπληρώνονται με τη διαδικασία που ορίζει η νομοθεσία. Επίσης να παραμείνει ο ίδιος αριθμός πωλητών, οι υπάρχοντες να παραμείνουν στις ανάλογες θέσεις με την βασική προϋπόθεση να έχουν θεωρημένες τις άδειές τους, ενώ αυτοί που θα βρεθούν από την υπηρεσία χωρίς θεωρημένη άδεια θα αποβληθούν και δεν θα τους χορηγηθεί θέση.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ