Εύβοια: Χαμός στα νοσοκομεία του νησιού – Σαρώνουν γρίπη και κορονοϊός
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Χαμός στα νοσοκομεία του νησιού – Σαρώνουν γρίπη και κορονοϊός

Πληθαίνουν τα περιστατικά αναπνευστικών λοιμώξεων στο νησί της Ευβοιας

Συνεχίζει το κύμα έξαρσης των αναπνευστικών λοιμώξεων να ταλαιπωρεί την Εύβοια με το επικίνδυνο κοκτέιλ γρίπης-κορονοϊού να γεμίζει νοσοκομεία και κέντρα υγείας.

 

Μόνο στο νοσοκομείο Χαλκίδας σημειώθηκαν πέντε θάνατοι από κορονοϊό, ενώ τα επείγοντα περιστατικά δέχονται καθημερινά δεκάδες περιστατικά κορονοϊού, γρίπης και ιώσεων με τους ειδικούς να αναφέρουν ότι δεν διαφαίνεται αποκλιμάκωση πριν από τον Φεβρουάριο και να καλούν σε αυξημένα μέτρα ατομικής προστασίας αλλά και εμβολιασμό κατά της γρίπης και κατά του κορονοϊού.

 

Δύο εκ των θανάτων από κορονοϊό στο νοσοκομείο Χαλκίδας σημειώθηκαν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου. Πρόκειται για μία γυναίκα 61 ετών από την Αμάρυνθο, εμβολιασμένη, η οποία ωστόσο είχε πολύ σοβαρά υποκείμενα νοσήματα και νοσηλευόταν στη ΜΕΘ για 15 ημέρες. Ο δεύτερος θάνατος στη ΜΕΘ αφορά σε έναν άνδρα από την Αθήνα, 68 ετών, ο οποίος επίσης είχε πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας, ενώ ήταν επίσης εμβολιασμένος.

 

Στην κλινική covid του νοσοκομείου Χαλκίδας σημειώθηκαν ακόμη τρεις θάνατοι ηλικιωμένων ανθρώπων εκ των οποίων οι δύο ήταν ανεμβολίαστοι και με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, όλοι άνω των 80 ετών.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr