Εύβοια – Δωροληψία: Με «κοριό» και κάμερα τον έπιασαν οι αρχές
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια – Δωροληψία: Με «κοριό» και κάμερα τον έπιασαν οι αρχές

Εύβοια: Στο στόχαστρο των αρχών για αρκετό καιρό ήταν ο 63χρονος υπάλληλος της Περιφέρειας, που συνελήφθη για δωροληψία.

Προφυλακίστηκε ο 63χρονος υπάλληλος της Περιφέρειας από την Εύβοια, που κατηγορείται για δωροληψία. Ο κατηγορούμενος είχε κάνει σύστημα τον χρηματισμό, έτσι ώστε να κάνει διάφορες εξυπηρετήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, η… ταρίφα κυμαινόταν από 300 έως 3.500 ευρώ, ανάλογα με το τι «εξυπηρέτηση» έκανε στους πολίτες, από τους οποίους απαιτούσε χρηματικά ποσά έτσι ώστε να διεκπεραιώνει το ζητούμενο.

Οι τελευταίες πληροφορίες του Evima.gr για την υπόθεση, αναφέρουν πως μετά τις καταγγελίες οι αρμόδιες αρχές, είχαν τοποθετήσει «κοριό» και κάμερα στο γραφείο του 63χρονου. Έτσι, καταγράφηκε την ώρα που ζητούσε χρήματα προκειμένου να εξυπηρετήσει πολίτες και η υπόθεση «δέθηκε» για τα καλά. Πλέον, τον λόγο για τον συγκεκριμένο έχει η Δικαιοσύνη.

Εύβοια – Δωροληψία: Δεν έπεισε ανακριτή και εισαγγελέα

Ο υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, βρέθηκε σήμερα στα Δικαστήρια Χαλκίδας με κακουργηματικές κατηγορίες να τον βαρύνουν για τις πράξεις του.

Ανακριτής και Εισαγγελέας δεν πείστηκαν με την απολογία του και διέταξαν την προφυλάκισή του. Ο υπάλληλος θα παραμείνει στη φυλακή μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής του.

Ελεύθερος αφέθηκε ο ηλεκτρολόγος που κατηγορείται ότι τον δωροδόκησε.

Τι λέει για το χρηματισμό του υπαλλήλου ο Φάνης Σπανός

«Η διαφάνεια και η χρηστότητα είναι θεμελιώδεις αρχές της διοίκησής μας», αναφέρει σε δήλωση του ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας κλήθηκε και υποστήριξε το έργο της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, που οδήγησε τελικώς στη σύλληψη υπαλλήλου της Π.Ε. Εύβοιας, ο οποίος φέρεται να προέβαινε στην επ’ αμοιβή επίσπευση ή χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις έκδοση επαγγελματικών αδειών.

Συγκεκριμένα, υπήρξε καταγγελία για συστηματικό χρηματισμό του υπαλλήλου. Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας προχώρησε σε σχετική έρευνα, ζητώντας τη συνδρομή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας – Π.Ε. Εύβοιας.

 Με βάση στοιχεία της έρευνας, ακολούθησε η σύλληψη του υπαλλήλου την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024, στο πλαίσιο του αυτοφώρου και με τις κατηγορίες της παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα, της υπεξαγωγής εγγράφων, της δωροληψίας, της ψευδούς βεβαίωσης καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr