Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Ευθύνες της Πολιτείας στην φωτιά πίσω από το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας «βλέπει» ο Σύλλογος Εργαζομένων

Όπως τονίζει ο Σύλλογος Εργαζομένων, η φωτιά που ξέσπασε στην Εύβοια, έβαλε σε κίνδυνο το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας
Εύβοια: Ευθύνες της Πολιτείας στην φωτιά πίσω από το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας «βλέπει» ο Σύλλογος Εργαζομένων

“Η φωτιά που ξέσπασε στην Εύβοια, έξω από το Νοσοκομείο της Χαλκίδας αναδεικνύει τις τραγικές ευθύνες της Πολιτείας”.

Αυτό αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση για την πυρκαγιά του Σαββάτου στο νησί ο Σύλλογος Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας.

Όπως τονίζει, η φωτιά η οποία έκαιγε σε χαμηλή βλάστηση και κατέκαψε μεγάλη έκταση, ενώ έβαλε σε κίνδυνο και το ίδιο το νοσοκομείο.

“Ως Σύλλογος έχουμε επανειλημμένα επισημάνει την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί εντός και εκτός της περίφραξης του Νοσοκομείου, ξερόχορτα, ακαθάριστες περιοχές, έλλειψη πυροσβεστικών κρουνών εκτός νοσοκομείου και δεξαμενών για άμεση κατάσβεση. Αυτά σε συνδυασμό με πληροφορίες για εμπρησμό, ακριβώς έξω από τον περιφραγμένο χώρο του μεγάλου κυλικείου και των ΤΕΠ, αναδεικνύουν την ανάγκη για άμεση πρόσληψη προσωπικού φύλαξης και όχι μείωση του, που σχεδιάζουν Κυβέρνηση- Διοίκηση” αναφέρει επιπρόσθετα.

Επισημαίνει μάλιστα πως ήδη το προσωπικό φύλαξης είναι λίγο για ένα τόσο μεγάλο νοσοκομείο και δεν επαρκεί να ελέγξει τους χώρους (εσωτερικούς – εξωτερικούς).

Ο Σύλλογος καλεί να σταματήσει το χιλιοειπωμένο επιχείρημα της κλιματικής αλλαγής και κυβέρνηση – Περιφέρεια – Δήμος, να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών.

“Ως Σύλλογος απαιτούμε τώρα: α) Καθαρισμό και περιποίηση της περιοχής γύρω και εντός του Νοσοκομείου β) Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού φύλαξης γ) Εκπαίδευση προσωπικού με ασκήσεις ετοιμότητας – σχέδιο εκκένωσης”, καταλήγει.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ