Εύβοια: Έφτιαξαν ημερολόγιο του 2026 με τους προγόνους τους! Συγκινητικές εικόνες
Ιστορίες, Ρίζες και Μνήμες: Το Ημερολόγιο του Συλλόγου Κριεζών στην ΕύβοιαΤα ημερολόγια του Πολιτιστικού Συλλόγου Κριεζών «Ν. Κριεζώτης» είναι πολύ περισσότερα από απλούς ημερολογιακούς καταλόγους. Κάθε τους σελίδα αποτελεί μια γέφυρα ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν, μια ζωντανή ιστορική αναδρομή που ανασύρει μνήμες, ιστορίες και συναισθήματα που έχουν χαραχθεί στην ψυχή του τόπου μας.
Με προσοχή και μεράκι, κάθε έκδοση φωτίζει στιγμές που διαμόρφωσαν την ταυτότητα των Κριεζών, αναδεικνύοντας τους ανθρώπους που αγωνίστηκαν για να διατηρηθεί η πολιτιστική μας κληρονομιά και για να συνεχίσει η παράδοση να ζει μέσα από τις γενιές. Από τις καθημερινές στιγμές της ζωής του χωριού έως τα σημαντικά γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία μας, κάθε ημερολόγιο γίνεται ένας μικρός θησαυρός μνήμης, έμπνευσης και συλλογικής περηφάνιας.
«Το ημερολόγιο δεν είναι μόνο ένα εργαλείο καταγραφής ημερομηνιών. Είναι μια πρόσκληση να ταξιδέψουμε μέσα στον χρόνο, να ξαναζήσουμε ιστορίες που μας έκαναν αυτό που είμαστε σήμερα και να κρατήσουμε ζωντανές τις ρίζες μας. Μέσα από τις φωτογραφίες, τα κείμενα και τα ντοκουμέντα, οι αναγνώστες γίνονται κοινωνοί της συλλογικής μνήμης και συναισθημάτων που καθορίζουν την ταυτότητα των Κριεζών.
Κάθε σελίδα είναι ένας φόρος τιμής στους προγόνους μας, αλλά και μια υπόσχεση για το μέλλον: να συνεχίσουμε να αγαπάμε, να τιμάμε και να διατηρούμε ζωντανό τον πολιτισμό μας. Το ημερολόγιο μας υπενθυμίζει ότι η ιστορία δεν είναι μόνο γεγονότα και ημερομηνίες, αλλά οι άνθρωποι, οι σχέσεις και τα συναισθήματα που συνθέτουν τη ζωή ενός τόπου. Το ημερολόγιο του Πολιτιστικού συλλόγου Ν.Κριεζώτης για το 2026 έχει μια νότα νοσταλγίας και επιχειρείται μια σύντομη αναδρομή στο παρελθόν μέσα από τις σελίδες του! Ενδεικτικά να αναφέρουμε την φωτογραφία από το παλιό δημοτικό σχολείο, την ΣΤ’ τάξη(γεννημένοι το 1926),που αποθανατίστηκε το 1938! Ακολούθως υπάρχει φωτογραφία από την πρώτη εκκλησία της Αγίας Τριάδος την δεκαετία 1930-1940,σε εορτή της επετείου 25ης Μαρτίου στην οποία εικονίζονται οι αρχές του τόπου, ο Ενωματάρχης και οι δύο χωροφύλακες. Να σημειωθεί ότι η καινούρια εκκλησία της Αγίας Τριάδος κτίστηκε γύρω από την παλιά την δεκαετία 1960-1970.Υπάρχει επίσης φωτογραφία από τον εορτασμό της 21ης Μαίου 1958 στο εξωκκλήσι του Αγίου Κων/νου και Ελένης στους Σαμαράδες,όπου συγχωριανοί εορτάζουν στον αύλειο χώρο της εκκλησίας.(πραγματοποιούνταν μεγάλο πανηγύρι στο χωριό κατά την εορτή αυτή).Τέλος εικονίζονται τοπία με σπάνια φυσική ομορφιά και με μεγάλη συναισθηματική αξία από το παλιό χωριό,τους Σαμαράδες. Να ευχαριστήσουμε στο σημείο αυτό τον συμπατριώτη μας κο Σαμαρά Γεώργιο για την πολύτιμη βοήθειά του, παραχωρώντας μας τις φωτογραφίες από το αρχείο του.», δήλωσαν μέλη του συλλόγου στο evima.gr
Τα ημερολόγια του συλλόγου διατίθενται στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Κριεζών «Ν. Κριεζώτης» και από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Αποτελούν μια πολύτιμη κληρονομιά που μπορεί να συντροφεύσει κάθε μέλος της κοινότητάς μας, προσφέροντας έμπνευση, νοσταλγία και σύνδεση με την ιστορία μας. Αποκτήστε ένα κομμάτι της συλλογικής μας μνήμης και αφήστε το να σας ταξιδέψει μέσα από τον χρόνο, σε κάθε σελίδα, σε κάθε στιγμή.
Ημερολόγιο που έχει γίνει ήδη viral!
Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr