Εύβοια: Εγκρίθηκε το έργο για το νέο οδικό δίκτυο Ραπταίοι-Νέα Στύρα- Στύρα
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Εγκρίθηκε το έργο για το νέο οδικό δίκτυο Ραπταίοι-Νέα Στύρα- Στύρα

Εγκρίθηκε η αύξηση της χρηματοδότησης από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Με απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων εγκρίθηκε το έργο για το νεο οδικό δίκτυο Ραπταίοι – Νέα Στύρα – Στύρα.

Πρόκειται για ένα έργο το οποίο είχε ξαναπάρει έγκριση το 2005 και το 2006 αλλά δεν ολοκληρώθηκε, ωστόσο είναι ένα πολύ σημαντικό έργο για το οδικό άξονα της νότιας Εύβοιας, αφού, ουσιαστικά με την υλοποίησή του ολοκληρώνεται ο άξονας Λέπουρα-Κάρυστος.

Σε δήλωσή του ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός δήλωσε ικανοποιημένος από την έγκριση του υπουργείου για ένα «πολύπαθο», όπως το χαρακτήρισε έργο, το οποίο ανεβάζει τον προϋπολογισμό του από τα 15.000.000 στα 24.800.000 ευρώ και ξεκινάει άμεσα μετά την αύξηση της χρηματοδότησης και τα πολλά εμπόδια που έχει συναντήσει εδώ και 17 χρόνια.

Η δήλωση του Περιφερειάρχη 

«Χθες το απόγευμα αργά λάβαμε από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων την έγκριση μια μεγάλης αύξησης χρηματοδότησης για το έργο Ραπταίοι-Νέα Στυρα-Στύρα, όπου από τον προϋπολογισμό των 15.000.000€ φτάνουμε στα 24.800.000€. Αυτό ήταν μια απαραίτητη προϋπόθεση, για να μπορέσει αυτό το πολύπαθο έργο να ξαναγεννηθεί, να ξαναπροχωρήσει και να μπορέσουμε επιτέλους να το δύομε να υλοποιείται και να αποδίδεται στους κάτοικους και τους επισκέπτες της νοτιάς Εύβοιας και όχι μόνο.

Πρόκειται για ένα έργο πολύπαθο, αφού η δημοπράτηση του μας παραπέμπει στο 2005. Πέρασε πολλά στάδια, με ανάδοχους που δεν είχανε δυνατότητα να το εκτελέσουν, αλλά και με ένα Υπουργείο Υποδομών, που στην προηγούμενη διοίκησή του επίσης επιβάρυνε πάρα πολύ την πορεία απέκκρισης του προηγούμενου εργολάβου που θα επέτρεπε να έχουμε προχωρήσει πολύ πιο γρήγορα και να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες».

 

Στο Διοικητήριο βρέθηκε και ο Δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος, προκειμένου να ακούσει live τις ανακοινώσεις του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανού για την αύξηση χρηματοδότησης του έργου. Ο Δήμαρχος χαρακτήρισε το έργο ώς ζωτικής σημασίας και έργο πνοής. Ενώ δήλωσε χαρούμενος για την εξέλιξη και ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στη συνέχιση του έργου.

 

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr