Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Εικόνες καταστροφής στο Μεσονήσι μετά την φωτιά στον δήμο Κύμης- Αλιβερίου

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης σε δασική έκταση στον Δήμο Κύμης-Αλιβερίου στην Εύβοια είχε ως αποτέλεσμα να καεί εκτός των άλλων ένα από τα ωραιότερα σημεία του του νησιού, το Μεσονήσι.
Εύβοια: Εικόνες καταστροφής στο Μεσονήσι μετά την φωτιά στον δήμο Κύμης- Αλιβερίου

Εικόνες καταστροφής έφερε η επόμενη μέρα της νέας πύρινης λαίλαπας που ξέσπασε στην Εύβοια χθες.

Η σοβαρή πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης σε δασική έκταση στον Δήμο Κύμης-Αλιβερίου στην Εύβοια κοντά στον οικισμό του Αλιβερίου είχε ως αποτέλεσμα να καεί εκτός των άλλων ένα από τα ωραιότερα σημεία του του νησιού, το Μεσονήσι.

Οι εικόνες που αποτυπώθηκαν 24 σχεδόν ώρες μετά την φωτιά είναι αποκαρδιωτικές καθώς η καταπράσινη περιοχή η οποία βρίσκεται σε υψόμετρο προς τη θάλασσα και μέχρι χθες αποτελούσε πνεύμονα πρασίνου για την Κεντρική Εύβοια έγινε στάχτη.

Η φωτιά ξέσπασε πιο συγκεκριμένα στον Περιφερειακό του Αλιβερίου περί τη 13:00 το μεσημέρι.

Με την εκδήλωση της, αμέσως στο σημείο έσπευσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από ξηράς και αέρος.

Ο αντιδήμαρχος Νίκος Μπαράκος και ο δήμαρχος Θανάσης Μπουραντάς που βρίσκονταν στο σημείο δήλωσαν στο evima.gr, πως η φωτιά πέρασε στο Μεσονήσι και κατευθύνθηκε προς τον Κάμπο Αλιβερίοφυ όπου υπάρχουν σπίτια, ενώ τόνισαν πως στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι.

Οι ισχυροί αυτοί άνεμοι, σύμφωνα με την πυροσβεστική, δυσκόλεψαν την κατάσβεση της πυρκαγιάς, με αποτέλεσμα να επεκταθεί ραγδαία και να κατευθυνθεί προς τον Κάμπο.

Στο σημείο επίσης έσπευσαν ο δήμαρχος Θανάσης Μπουραντάς, η πρώην γενική γραμματέας αντεγκληματικής πολιτικής και υποψήφια βουλευτής Εύβοιας με τη ΝΔ, Σοφία Νικολάου και οι αντιδήμαρχοι Νίκος Μπαράκος και Κώστας Δημάς.

Στην περιοχή σημειώθηκαν και προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.

Συγκεκριμένα χωρίς ρεύμα έμεινε όλο το Αλιβέρι και ο Κάραβος.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ