Εύβοια: Εικόνες ντροπής – Ασυνείδητοι πετούν παντού σκουπίδια
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Εικόνες ντροπής – Ασυνείδητοι πετούν παντού σκουπίδια

Δυστυχώς η κατάσταση με τα σκουπίδια σε περιοχές της Εύβοιας μοιάζει ανεξέλεγκτη, καθώς το ζήτημα της κακής διαχείρισης των απορριμμάτων απασχολεί συνολικά το νησί μας.
Μπάζα και ογκώδη αντικείμενα κάνουν «πάρτι» μπροστά ή δίπλα σε κάδους απορριμμάτων. Πρόκειται για ένα ζήτημα που απασχολεί τις τοπικές αρχές πολλών δήμων.
Ένας χρήστης στο Facebook, ανέβασε φωτογραφία από κάδους στην Κάρυστο, όπου κάποιος ασυνείδητος πέταξε τους παλιούς καναπέδες που δεν χρειαζόταν πλέον, δίπλα στους κάδους στο κέντρο του νησιού!
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Πάρτι σκουπιδιών από ασυνείδητους πολίτες στον Μπαταριά

Εικόνες που προβληματίζουν αλλά και θλίβουν την Εύβοια καταγράφονται και πάλι στη Χαλκίδα όπου το ζήτημα της έλλειψης κουλτούρας συμβίωσης και σεβασμού του δημόσιου χώρου αντανακλάται για ακόμη μια φορά στον τρόπο που μερίδα συμπολιτών μας διαχειρίζεται τα απορρίμματά της.

Κάθε λογής σκουπίδια, αραγεμισμένες σακούλες, κούτες, ξύλα, άχρηστα έπιπλα μπορεί να δει κανείς πεταμένα κατά μήκος του δρόμου στην περιοχή του Μπαταριά δίπλα και γύρω από τους κάδους που ούτε κατά διάνοια δεν θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τέτοια μεγέθη απορριμμάτων.

Καθώς το ζήτημα της κακής διαχείρισης των απορριμάτων δυστυχώς απασχολεί συνολικά την Εύβοια η ανεξέλεγκτη απόθεση μπάζων και ογκωδών αντικειμένων αποτελεί ζήτημα που απασχολεί τις τοπικές αρχές πολλών δήμων.
Εν όψει των εορταστικών ημερών του Πάσχα στην Εύβοια, οι υπηρεσίες καθαριότητας, δουλεύουν εντατικά ώστε το νησί να υποδεχθεί τους επισκέπτες του, έχοντας την καλύτερη δυνατή εικόνα.

Έκκληση από τον Δήμο Καρύστου

Το Τμήμα Καθαριότητας της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Καρύστου, παρακαλεί τους πολίτες να απορρίψουν μεγάλα αντικείμενα εντός του ορίου του Δήμου έως το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας προκειμένου η περιοχή να καθαριστεί έγκαιρα και να μην υπάρχουν σκουπίδια ή υπερσυγκέντρωση αυτών κατά το υπόλοιπο της Μεγάλης Εβδομάδας αλλά και των αργιών του Πάσχα.
Καθώς μιλάμε βέβαια για συνολικό ζήτημα ελλείμματος παιδείας ως προς την διαχείριση των απορριμμάτων μας, πρόβληματα δεν καταγράφονται μόνο εντός αστικού ιστού αλλά και στις παραλίες.

Μπορεί τη παραλία της Δροσιάς να έχουν ξεκινήσει ήδη να επισκέπτονται λουόμενοι, αλλά δυστυχώς το θέμα είναι απόκοσμο καθώς έχει δημιουργηθεί ένας μίνι σκουπιδότοπος δίπλα στην παραλία.

Είναι άκρως επικίνδυνο καθώς τα χαρτόκουτα, τα μπουκάλια και κάθε λογής πλαστικά σκουπίδια έχουν δημιουργήσει μια εστία μόλυνσης.
Ασυνείδητοι πολίτες αδιαφορούν και εξακολουθούν να πετάνε σκουπίδια στο σημείο.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr