Εύβοια: Εκδηλώσεις μνήμης για τον ένα χρόνο από το δυστύχημα στα Τέμπη
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Εκδηλώσεις μνήμης για τον ένα χρόνο από το δυστύχημα στα Τέμπη

Η Ελλάδα, παραμονή της «μαύρης» επετείου της τραγωδίας των Τεμπών, τιμά τη μνήμη των 57 νέων που έχασαν τη ζωή τους τόσο άδοξα. 

Πλήθος φοιτητών από διάφορα σημεία της χώρας συγκεντρώθηκαν στον τόπο του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους, στην πλειονότητά τους νέους και φοιτητές.

Με τη συμπλήρωση -την Τετάρτη- ενός έτους από την ανείπωτη τραγωδία, φοιτητές από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα συγκεντρώθηκαν στο σημείο αποτίοντας φόρο τιμής στα θύματα, και με τη φράση “δεν θα σας ξεχάσουμε” ζήτησαν να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Η Εύβοια δεν ξεχνά τη «μαύρη» επέτειο των Τεμπών

Ανάλογες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και στην Εύβοια, ανήμερα της «μαύρης» επετείου.

Οι καμπάνες θα χτυπήσουν 57 φορές στις εκκλησίες της Εύβοιας

Την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Άνω Βάθειας θα τελεστεί Θεία Λειτουργία και ετήσιο μνημόσυνο στην μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν τόσο άδικα από μια ανθρώπινη αμέλεια, από μια ανθρώπινη αδιαφορία.

Χάθηκαν άνθρωποι που ο κάθε ένας είχε την ζωή του την ιστορία του έκλαψαν , γέλασαν, ονειρεύτηκαν , έζησαν ή μάλλον δεν έζησαν δεν πρόλαβαν να ζήσουν γιατί ο Άδικος Χάρος διάλεξε να κόψει το νήμα της ζωής τους στην ποιο τρυφερή τους ηλικία. Μπήκαν σε ένα τρένο με προορισμό το άγνωστο …. και τελικά το τρένο τους έφτασε στην Ουράνια Βασιλεία του Θεού … Μπήκαν σε ένα τρένο κι άκουσαν αυτό το «πάμε…. κι όπου βγει» και έπειτα είδαν την Κόλαση επί γης ….

Ελάτε αδελφοί μου όλοι να προσευχηθούμε για αυτές τις Αθώες ψυχές αλλά και για την αμαρτωλότητα μας που χάθηκαν 57 ψυχές και εμείς απλά το προσπεράσαμε όπως τόσες συμφορές ….

Καλή ανάπαυση παιδιά μου ο Θεός να Σας αναπαύσει και να μας συγχωρέσει. Συγχωρέστε την Αμαρτωλοτητα μας …
π.Δημήτριος Αργύρης.

Η Ερέτρια τιμά τα θύματα των Τεμπών

Η Ερέτρια δεν ξεχνά το έγκλημα των Τεμπών. Σύλλογοι, φορείς και δημότες, αποτίουν φόρο τιμής στα 57 θύματα, στην Πλατεία Ηρώων Ερέτριας, με ένα κερί, ένα λουλούδι, κρατώντας τη μνήμη τους ζωντανή.

Για εκείνα τα παιδιά που δεν έφτασαν στον προορισμό τους…
Για εκείνες τις μάνες που δεν τα έσφιξαν ξανά στην αγκαλιά τους…
Για την δική μας μάνα, φίλη που έζησε την απόγνωση και το παιδί της που σώθηκε από θαύμα και το κουβαλάει όλο αυτό μέσα του…
ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ !!!!
ΑΠΟΝΟΜΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΤΩΡΑ !!!!!
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "ΤΕΜΠΗ ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ Ενας χρόνος από εγκλημα Τέμπη που κόστισε ζωή σε 57 ανθρώπους. Έφτασες; Δεν ξεχνάμε! Ζητάμε δικαίωση τώρ ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΥΘΥΝΩΝ ΓΙΑ TO ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑΤΕΜΠΗ ΣΤΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 28/02/2024 6:30 M.M ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ ΕΡΕΤΡΙΑΣ Με ένα κερί, με ένα λουλούδι κρατάμε ζωντανή τη μνήμη όσων χάθηκαν. Σύλλογοι, φορείς και Δημότες Ερέτριας Υπογράφουμε το ψήφισμα SCAN ME"

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr