Εύβοια: Εκπροσωπήθηκε στον Επιμελητηριακό Όμιλο για την ανάπτυξη των νησιών
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Εκπροσωπήθηκε στον Επιμελητηριακό Όμιλο για την ανάπτυξη των νησιών

Το Επιμελητήριο Εύβοιας εκπροσώπησαν στην 53η Γενική Συνέλευση του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν) ο Α΄ Αντιπροέδρος κ. Γιάννης Σταθόπουλος και η εκπρόσωπος στο Φορέα κα Δέσποινα Καραμπέτσου.

Οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν με απόλυτη επιτυχία στο Δημοτικό Θέατρο Ζακύνθου, στις 26 και 27 Μαΐου 2023 με τη συνδιοργάνωση του τοπικού Επιμελητηρίου.

Στην Γενική Συνέλευση και στην Ημερίδα που ακολούθησε, συμμετείχαν Πρόεδροι και μέλη των Διοικήσεων από τα νησιωτικά Επιμελητήρια μέλη του ΕΟΑΕΝ, μέλη της Διοικητικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, ο Αντιπρόεδρος του Δικτύου Νησιωτικών Επιμελητηρίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης & Πρόεδρος του Επ. Λέσβου κ. Ευάγγελος Μυρσινιάς, ο Ταμίας του Δικτύου κ. Νίκος Τσίπηρας και πολλοί άλλοι εκπρόσωποι τοπικών Αρχών και Φορέων του Ιονίου.

Ενημέρωση για την υλοποίηση του έργου SEAVIEWS

Στην συνεδρίαση της Παρασκευής τα μέλη ενημερώθηκαν για την υλοποίηση του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου του έργου SEAVIEWS, που υλοποιεί ο ΕΟΑΕΝ και είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα Interreg-Adrion καθώς και για την πορεία υλοποίησης του έργου «Ενεργητικές πολιτικές και στοχευμένο πρόγραμμα κατάρτισης πιστοποίησης για την προώθηση των ανέργων στην απασχόληση στον τομέα του Food & Beverage Management».

Οι ομιλητές

Η Ημερίδα του Σαββάτου, είχε ως βασικούς ομιλητές, τον κ. Εμμανουήλ Κουτουλάκη, Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, ο οποίος ανάπτυξε την σημασία του “Βαρόμετρου Νησιωτικής Επιχειρηματικότητας”, μία έρευνα που υλοποιείται από την Γ.Γ.ΑΙ.Ν.Π. σε συνεργασία με τα νησιωτικά Επιμελητήρια, με αντικείμενο την νησιωτική επιχειρηματικότητα, και την κα Χριστιάνα Καλογήρου, Γενική Γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που παρουσίασε την “Ρήτρα Νησιωτικότητας στον πρωτογενή τομέα”, τονίζοντας ότι ο ρόλος του ΕΟΑΕΝ, οι πρωτοβουλίες, οι δράσεις και οι δραστηριότητες του, αποτελούν ζωντανό μέρος της οικονομικής ζωής των νησιών κινούν την οικονομία τους, διαμορφώνοντας τις συνθήκες θετικής εξέλιξης της.

Τα θέματα που παρουσιάστηκαν

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν και αναλύθηκαν θέματα όπως: Διαδικτυακό Συστήμα VR & AR της προσεισμικής Ζακύνθου, ReZante – Στρατηγικές ένταξης της Καινοτομίας στην νησιωτική οικονομία – Το INSULEUR ως εργαλείο χάραξης ευρωπαϊκής νησιωτικής πολιτικής – Διαθέσιμα εργαλεία χρηματοδότησης των νησιωτικών επιχειρήσεων – Διασύνδεση των Επιμελητηρίων και της συμβουλευτικής σταδιοδρομίας/επαγγελματικού προσανατολισμού για ρεαλιστικές επιλογές στην αγορά εργασίας.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr