Εύβοια: «Εκτός ορίων το νερό, ακατάλληλο για πόση» – Νέες καταγγελίες
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: «Εκτός ορίων το νερό, ακατάλληλο για πόση» – Νέες καταγγελίες

Συνεχίζεται η διαμάχη για το νερό στον δήμο Διρφύων Μεσσαπίων στην Εύβοια

Δεν λέει να ξεθυμάνει η κόντρα που έχει ξεσπάσει στον δήμο Διρφύων Μεσσαπίων για το νερό, καθώς αυτή τη φορά βολές εις βάρος του δημάρχου Γιώργου Ψαθά εξαπολύει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Συνεργασία Προόδου, Ανδρέας Κουλοχέρης, ζητώντας από τον δήμαρχο να ζητήσει συγγνώμη από τους δημότες, καθώς όπως ισχυρίζεται το νερό είναι ακατάλληλο για πόση και ο κ. Ψαθάς απέκρυψε το «σοβαρό πρόβλημα δημόσιας υγείας» από τους κατοίκους.

 

Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε ο κ. Κουλοχέρης για το νερό στον δήμο Διρφύων Μεσσαπίων αναφέρει ότι «Ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή οφείλουν να ζητήσουν συγγνώμη από τους δημότες για τις αστοχίες και τις παραλείψεις που οδήγησαν σε αυτό το πρόβλημα, καθώς θα έπρεπε να ενημερώσουν άμεσα για ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα δημόσιας υγείας».

 

Τι αναφέρει η ανακοίνωση:

 

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο συνδυασμός μας, “Συνεργασία Προόδου”, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους δημότες, και ειδικά των κατοίκων Ψαχνών, Καστέλλας και Πολιτικών, έφερε στη δημοσιότητα ένα σοβαρό θέμα που αφορά τη δημόσια υγεία των κατοίκων.

Πρόκειται για ένα θέμα που δεν υπόκειται σε αμφισβήτηση, καθώς οι αναλύσεις της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας έδειξαν ότι το νερό που έτρεχε στις βρύσες των Ψαχνών, Καστέλλας και Πολιτικών στις 6-3-2023, ήταν εκτός ορίων και ακατάλληλο για πόση. Ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή οφείλουν να ζητήσουν συγγνώμη από τους δημότες για τις αστοχίες και τις παραλείψεις που οδήγησαν σε αυτό το πρόβλημα, καθώς θα έπρεπε να ενημερώσουν άμεσα για ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα δημόσιας υγείας.

 

Αντιθέτως, παρατηρήσαμε προσπάθειες απόκρυψης, υποβάθμισης και απειλές προς τους Δημοτικούς Συμβούλους που ανέδειξαν ένα τόσο σοβαρό θέμα ,το οποίο παραμένει ακόμα άλυτο.

Εμφανές παράδειγμα αυτού είναι οι πρόσφατες αναλύσεις που έγιναν γνωστές στις 13-4-2023, στις οποίες διαπιστώνεται ότι η δημοτική αρχή συνεχίζει να παρέχει ακατάλληλο νερό στους κατοίκους των Πολιτικών χωρίς καμία ενημέρωση.

 

 

Αυτό ΔΕΙΧΝΕΙ την ανευθυνότητα και ανικανότητα τους στην διαχείριση ενός τόσο σοβαρού προβλήματος. Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι η έλλειψη συντήρησης του δικτύου ύδρευσης, η ελλειπή χλωρίωση και καθαρισμού των δεξαμενών, για τα οποία πολλές φορές έχουμε έρθει σε αντιπαράθεση με τον Δήμαρχο όλα αυτά τα χρόνια εντός του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι η βασική αιτία του προβλήματος.

Περιμένουμε, λοιπόν, μία απάντηση για το ποιος φέρει την ευθύνη για το πρόβλημα. Ποιες ενέργειες έχουν γίνει για να μην επαναληφθεί; Γιατί δεν δημοσιοποιούνται όλες οι αναλύσεις νερού στο site του Δήμου τα τελευταία χρόνια;

 

Τέλος, η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΟΟΔΟΥ προτείνει τη δημιουργία μιας ανεξάρτητης επιτροπής που θα αναλύση τα αίτια και τις ευθύνες του προβλήματος και θα καταθέσει τα συμπεράσματά της στο Δημοτικό Συμβούλιο. Επίσης, προτείνεται η λήψη άμεσων μέτρων για την επίλυση του προβλήματος και η εφαρμογή αυστηρότερων ελέγχων στην ποιότητα του νερού που καταναλώνουν οι κάτοικοι της περιοχής».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr