Εύβοια: Έντονες αντιδράσεις για το νέο εργατικό δυστύχημα
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Έντονες αντιδράσεις για το νέο εργατικό δυστύχημα

Αγανάκτηση για το εργατικό δυστύχημα στα Ναυπηγεία Χαλκίδας.

Να μη χυθεί άλλο αίμα «φωνάζουν» εργατικά σωματεία στην Εύβοια μετά το δυστύχημα που σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στα ναυπηγεία Χαλκίδας, όπου ένας 42χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του.

Ένα εξάρτημα από μπουκαπόρτα καραβιού έσπασε και καταπλάκωσε τον άνδρα που βρήκε ακαριαίο θάνατο.

Συνάδελφοί του προσπάθησαν, χωρίς αποτέλεσμα, να τον απεγκλωβίσουν. Αμεσα ειδοποιήθηκαν το Λιμεναρχείο και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χαλκίδας και κλιμάκιο ανέσυρε τη σορό.

Την προανάκριση της υπόθεσης έχει αναλάβει το Λιμεναρχείο Χαλκίδας

Το Εργατικό Κέντρο Εύβοια έχει τονίσει πως θα είναι δίπλα στους οικείους του 42χρονου εκλιπόντα σε ό,τι χρειαστούν.

«Να μην χυθεί άλλο αίμα εργατών» ζητά με ανακοίνωση του το Εργατικό Κέντρο Ευβοίας στο περιθώριο του τραγικού θανάτου στο χώρο των ναυπηγείων της Χαλκίδας.

Η ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Ένα ακόμα εργατικό «ατύχημα» καταγράφεται στη τραγική ιστορία της εργατικής τάξης του Νομού Ευβοίας. Ένας ακόμα εργαζόμενος έχασε τη ζωή του εν ώρα εργασίας στα Ναυπηγεία Χαλκίδας.

Το αίολο επιχείρημα της εργολαβικής εργασιακής σχέσης του εργαζόμενου δεν αποτελεί αντίβαρο απέναντι στο θάνατο με τον πλέον απάνθρωπο τρόπο.

Η κοινωνική και πολιτική ευθύνη είναι αδιαμφισβήτητη. Η συνειδητή απαξίωση των ελεγκτικών μηχανισμών και η εργασιακή ανασφάλεια, όπως αυτές σκηνοθετούνται από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, οδήγησαν στον τριπλασιασμό των εργατικών «ατυχημάτων» στη χώρα μας. Η πρόσδοση ανταλλακτικής αξίας στα αυτονόητα αγαθά είναι πυρηνικό στοιχείο της νεοφιλελεύθερης πολιτικής ατζέντας του πρωθυπουργού και οι συνέπειες είναι τραγικές για τον κάθε εργαζόμενο, για τον κάθε πολίτη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταδικάζει απερίφραστα κάθε αντεργατική ρύθμιση της ΝΔ και ζητά την άμεση ενίσχυση και λειτουργία των  ελεγκτικών μηχανισμών που διασφαλίζουν την σωματική και ψυχική ακεραιότητα κάθε εργαζομένου. Επιπρόσθετα καλούμε τους ιθύνοντες να διαλευκάνουν άμεσα και με πληρότητα τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα το τραγικό συμβάν και να διασφαλίσουν την απαρέγκλιτη τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας στα Ναυπηγεία και κάθε εργασιακό χώρο εν γένει.

Τέλος, καλούμε όλους τους εργαζόμενους να σπάσουν τα δεσμά του φόβου και να καταγγέλλουν δημόσια κάθε παραβίαση εθνικού ή διεθνούς κανονισμού ασφάλειας στην εργασία.

ΜΑΖΙ, απέναντι σε κάθε πολιτική που βάναυσα αμφισβητεί το θεμελιώδες δικαίωμα στην ασφάλεια, στην εργασία, στη ζωή!

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr