Εύβοια: Επιστήμονες από όλο τον κόσμο το Μητροπολίτη Χαλκίδας – Ο λόγος της επίσκεψης
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Επιστήμονες από όλο τον κόσμο το Μητροπολίτη Χαλκίδας – Ο λόγος της επίσκεψης

Τριάντα έξι Κληρικοί, Καθηγητές και φοιτητές, οι οποίοι βρίσκονται στη χώρα μας με σκοπό να μάθουν την Ελληνική γλώσσα

Το Σάββατο 15 Ιουλίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος υποδέχθηκε νέους επιστήμονες που προέρχονται από διάφορες χώρες του κόσμου και συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Οικουμενικός Ελληνισμός» της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Τριάντα έξι Κληρικοί, Καθηγητές και φοιτητές, οι οποίοι βρίσκονται στη χώρα μας με σκοπό να μάθουν την Ελληνική γλώσσα και να γνωρίσουν από κοντά τον Ελληνορθόδοξο πολιτισμό, συνοδευόμενοι από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κρήνης κ. Κύριλλο και τον υπεύθυνο Καθηγητή του προγράμματος κ. Χρήστο Παλασκώνη, είχαν την ευκαιρία, αρχικά, να επισκεφθούν την Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Μακρυμάλλη Ψαχνών, όπου τους καλωσόρισε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου, ενώ στη συνέχεια ο Καθηγούμενος της Ι. Μονής Αρχιμ. Ιάκωβος Μπαλωμένος τους ξενάγησε στο χώρο, στα ιερά σεβάσματα της Μονής, την Θαυματουργό εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου Μακρυμάλλη και την τιμία κάρα του Αγίου Παρθενίου. Κατόπιν, ενώ παρετίθετο σε όλους πρωινό κέρασμα στο αρχονταρίκι της Μονής, έφθασε και καλωσόρισε τους εκδρομείς ο Σεασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος.

Έπειτα, όλοι κατευθύνθηκαν στο Νέο Προκόπι και στο Ι. Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου, όπου ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος ανέπτυξε σύντομη ομιλία με αναφορά στο βίο του Οσίου Ιωάννου, στις ιστορικές περιπέτειες του ιερού και αφθάρτου σκηνώματός του, κατά την ανταλλαγή των πληθυσμών μετά την συνθήκη της Λωζάνης και στο επιτελούμενο έργο του Ευαγούς Ιδρύματος και του Ιερού Προσκυνήματος του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου.

Αμέσως μετά, ο Πρωτοσύγκελλος π. Νικόδημος ξενάγησε την ομάδα των επισκεπτών στο παρακείμενο Μουσείο Μικρασιατικού Πολιτισμού, ενώ ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος τους παρέθεσε γεύμα στον ξενώνα του Ι. Προσκυνήματος και τους διένειμε αναμνηστικές ευλογίες.

Το πρόγραμμα «Οικουμενικός Ελληνισμός» της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος συνεχίζεται φέτος για 16η χρονιά. Προβλέπει τη φιλοξενία φοιτητών και άλλων προσώπων από το εξωτερικό, που εκφράζουν το ενδιαφέρον να συμμετέχουν σ’ αυτό, ώστε κατά την παραμονή τους στην Ελλάδα να μάθουν τις βασικές έννοιες της ελληνικής γλώσσας, να επισκεφθούν μνημεία και Ιερές Μονές ορόσημα του Ελληνορθόδοξου πολιτισμού και μουσεία.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr