Εύβοια: Έργα ύψους 500.000 ευρώ σε δρόμο ανάμεσα σε πασίγνωστες παραλίες
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Έργα ύψους 500.000 ευρώ σε δρόμο ανάμεσα σε πασίγνωστες παραλίες

Εύβοια: Σημαντική προγραμματική σύμβαση υπέγραψαν ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και δήμαρχος του νησιού.

Μία από τις ωραιότερες παραλίες στην Εύβοια,  είναι ο Χερόμυλος. Σε κοντινή απόσταση υπάρχουν οι Πετριές, οι Άγιοι Απόστολοι και το Κλιμάκι, ωστόσο, το μόνιμο πρόβλημα στον νομό είναι το οδικό δίκτυο. Επάνω σε αυτό ακριβώς το ζήτημα, αναμένεται να δώσει λύσεις το νέο έργο που αφορά τη δημοτική οδό Κλιμάκι – Χερόμυλος, για το οποίο έπεσαν οι υπογραφές ανάμεσα στον Φάνη Σπανό και τον Νίκο Μπαράκο.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και ο δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου υπέγραψαν την προγραμματική σύμβαση, για τη συντήρηση και βελτίωση του δρόμου. Το έργο θα κοστίσει 500.000 ευρώ και οι πόροι θα αντληθούν από την Περιφέρεια. Οι εργασίες που θα γίνουν θα περιλαμβάνουν:

  • Βελτίωση του δρόμου (εκσκαφές, οδοστρωσίες)
  • Κατασκευή τάφρου και δικτύου από για την απορροή όμβριων υδάτων
  • Εγκατάσταση ασφαλτικού τάπητα
  • Διαγράμμιση και τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας, πινακίδων οδικής σήμανσης κλπ.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης, ο Φάνης Σπανός δήλωσε πως «Συμπράττουμε με τον Δήμο Κύμης – Αλιβερίου και εξασφαλίζουμε πόρους για τη βελτίωση και την ασφαλτόστρωση της δημοτικής οδού Κλιμάκι – Χερόμυλος. Στόχος μας να διευκολύνουμε τις μετακινήσεις των συμπολιτών μας, αλλά και να καταστεί πιο άνετη η πρόσβαση σε κατοίκους, αλλά και επισκέπτες – τουρίστες. Μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, προχωρούμε τις διαδικασίες για τη δημοπράτηση ενός έργου, που θα συμβάλλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη της περιοχής».

Από την πλευρά του, ο Νίκος Μπαράκος είπε: «Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο οδοποιίας που θα βοηθήσει σημαντικά στην ανάπτυξη της κοινότητας Πετριών, αλλά και ολόκληρου του Δήμου Κύμης Αλιβερίου. Η τουριστική ανάπτυξη είναι προτεραιότητα της δημοτικής αρχής και οι Πετριές είναι μια ραγδαία αναπτυσσόμενη περιοχή, όπως και όλο το παραλιακό κομμάτι στην ανατολική πλευρά του δήμου, που βρέχεται από το Αιγαίο πέλαγος. Έχουμε μια πολύ σημαντική συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, η οποία χρηματοδοτεί το συγκεκριμένο έργο, αποδεικνύοντας εμπράκτως ότι στηρίζει τον πρώτο βαθμό της αυτοδιοίκησης. Θα συνεχίσουμε την πολύ καλή συνεργασία μας προς όφελος των δημοτών και του τόπου μας!»

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr