Εύβοια: Έργο ύψος 200 εκατ. ευρώ ξεκινά τον Ιούνιο
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Έργο ύψος 200 εκατ. ευρώ ξεκινά τον Ιούνιο

Στη Χαλκίδα βρέθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης το Σάββατο, ανακοινώνοντας σημαντικά έργα για την Εύβοια.
Σε σημαντικές ανακοινώσεις προέβη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από την παραλία της Χαλκίδας, κάνοντας ειδική αναφορά στην παράκαμψη Χαλκίδας.
Κατά την ομιλία του στην παραλία της πόλης το Σάββατο 6 Μαΐου, ο πρωθυπουργός προανήγγειλε την έναρξη του έργου ύψους 300 εκατ. ευρώ σε έναν μήνα (εντός του Ιουνίου).

Βίντεο από τη βόλτα του Κυριάκου Μητσοτάκη στην παραλία Χαλκίδας

Ο πρωθυπουργός προέβη σε σημαντικές ανακοινώσεις για έργα που αφορούν την Εύβοια, μεταξύ των οποίων η παράκαμψη Χαλκίδας, η οποία σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, συμβασιοποιήθηκε και θα ξεκινήσει να υλοποιείται από τον Ιούνιο.

Πρόκειται για έργο που θα κοστίσει πάνω από 200 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος πρόσθεσε πως προχωράει και το έργο του δρόμου από τη Χαλκίδα προς τη Βόρεια Εύβοια.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην κατασκευή και λειτουργία του νέου Νοσοκομείου της Χαλκίδας, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Για τις φωτιές στη Βόρεια Εύβοια, ανέλαβε την ευθύνη ενώ είπε ότι η Χαλκίδα και η Εύβοια θα στείλουν το μήνυμα νίκης της Νέας Δημοκρατίας.

Η ομιλία Μητσοτάκη στη Χαλκίδα 

Μεταξύ άλλων σημείωσε ότι η Ελλάδα σήμερα είναι πιο ισχυρή από ότι ήταν το 2019 και ότι όπως είχε υποσχεθεί, μείωσε τους φόρους και τις εισφορές.

Αναφέρθηκε στη περίοδο της πανδημίας λέγοντας ότι «δαπανήσαμε 50 δισεκατομμύρια για να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις».

«Είχα πει ότι θα προστατεύσω τη χώρα και τα σύνορα, ότι θα στηρίξω τις Ένοπλες Δυνάμεις, γιατί η εθνική ανεξαρτησία δεν επιδέχεται εκπτώσεων. Το Πολεμικό Μουσείο είναι ακόμα μια σημαντική προσθήκη στη Χαλκίδα ως αυτοτελή προορισμό», πρόσθεσε.

Η παράκαμψη της Χαλκίδας και η γέφυρα-έργο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

«Η όμορφη γέφυρα που πέρασα πριν, δεν μπορώ να ξεχάσω ότι είναι έργο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Πιστεύω ότι κι εγώ μπορώ να συνδέσω το όνομά μου με ένα σημαντικό έργο. Την παράκαμψη της Χαλκίδας. Έγινε η σύμβαση, το εργοτάξιο ξεκινάει τον Ιούνιο. Είναι ένα έργο που θα στοιχίσει παραπάνω από 200 εκατ. ευρώ. Θα συνεισφέρει στην ανάπτυξη όλης της Εύβοιας.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr