Εύβοια: Έτοιμες οι μελέτες για το φράγμα της Σέττας
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Έτοιμες οι μελέτες για το φράγμα της Σέττας

Η μελέτη συντάχθηκε από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας.

Εγκρίθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Πολιτικής του Υπουργείου Περιβάλλοντος η νέα Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το φράγμα Σέττας-Μανικίων.

Η μελέτη συντάχθηκε από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας.

Παράλληλα, ολοκληρώθηκε και η επικαιροποίηση της Τεχνικής Μελέτης του έργου.Σκοπός του έργου είναι η κάλυψη των αναγκών ύδρευσης του συνόλου του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου καθώς και της Δ.Ε. Αμαρυνθίων και περιλαμβάνει ουσιαστικά την ολοκλήρωση των εργασιών κατασκευής του λιθόρριπτου φράγματος μέγιστης ωφέλιμης χωρητικότητας 2.600.000 μ3.

Συγκεκριμένα, μέσα από τη μελέτη προβλέπεται η εκτέλεση των κάτωθι εργασιών:

· Λιθόρριπτο φράγμα με κεκλιμένο αδιαπέρατο πυρήνα, ύψους 60 μ.

· Σήραγγα υδροληψίας

· Εγκαταστάσεις επεξεργασίας πόσιμου ύδατος (διυλιστήρια) δυναμικότητας 38.000 μ3/ημέρα

· Δίκτυο ύδρευσης συνολικού μήκους 227,6 χλμ. το οποίο θα υδροδοτεί 51 οικισμούς

· Συνοδά έργα δικτύου: 4 αντλιοστάσια, 47 νέες δεξαμενές ύδρευσης, διαβάσεις ρεμάτων (κάτω από τον πυθμένα ή επικρεμάμενοι αγωγοί σε υφιστάμενες

γέφυρες), σώματα αγκύρωσης, φρεάτια δικλείδων, πιεζοθραυστικά φρεάτια και φρεάτια συσκευών ασφαλείας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης δήλωσε σχετικά: «Η μεθοδική δουλειά των Τεχνικών μας Υπηρεσιών και η άριστη συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, με κύριο εκείνον της Αδειοδοτούσας Αρχής του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μας δίνουν σήμερα τη δυνατότητα να θέσουμε στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων μας ένα σπουδαίο και σύνθετο τεχνικά έργο, το οποίο αποκτά την απαραίτητη μελετητική και αδειοδοτική ωριμότητα προκειμένου να μπορέσει να ξαναμπεί σε τροχιά υλοποίησης. Το ημιτελές φράγμα Σέτας-Μανικίων στα όρια των Δήμων Κύμης-Αλιβερίου και Ερέτριας, αποτελεί όχι απλώς ένα έργο το οποίο παλεύουμε να φέρουμε και πάλι στη ζωή, αλλά μια κορυφαία ευθύνη και μονόδρομο για τη βιωσιμότητα και ευημερία της ευρύτερης περιοχής και των κατοίκων της.»

Ο Δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου Νίκος Μπαράκος πρόσθεσε: «Άλλο ένα πολύ σημαντικό βήμα γίνεται σήμερα σχετικά με το φράγμα Μανικίων. Η έγκριση της ΣΜΠΕ συνιστά μία πολύ σημαντική εξέλιξη και είναι απόρροια της μεγάλης προσπάθειας και της καλής συνεργασίας Δήμου Κύμης – Αλιβερίου και Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε με σκοπό την ωρίμανση αυτού του τεράστιας σημασίας έργου και τελικό στόχο έχει την κατασκευή του φράγματος που θα λύσει τα ζητήματα ύδρευσης όλου του Δήμου μας. Συνεχίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την κοινή προσπάθεια. »

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr